Renault 4 : Uitleg dwell hoek

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

voor de afstelling van de onsteking van mijn Renault 4 heb ik een stroboscoop met een dwell hoek meter aangeschaft, ik begrijp niet wat te doen als de dwell hoek niet goed is moet ik dan de afstand van de punten (0,4) veranderen of het tijd stip van de onsteking, het was een tweedehandse en de gebruiksaanwijzing was er helaas niet meer bij. misschien is er iemand die mij een simpele uitleg kan geven.
Alvast bedankt!

emanuel

Geplaatst door emanuel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Theo Sparenburg (5), 15 jaar geleden

De Dwell of Contacthoek is de tijd die de contactpuntjes gesloten zijn. De punten moeten een bepaalde tijd gesloten zijn om een zo sterk mogelijke vonk te kunnen krijgen. Als deze hoek volgens je meter niet klopt moet je de afstand tussen de puntjes veranderen. Als de contacthoek te klein is moet je de afstand tussen de puntjes verkleinen. Zeker bij gebruikte puntjes is het afstellen met een voelermaat niet nauwkeurig genoeg. Puntjes branden iets in. Je krijgt dan een kratertje op het ene puntje en een verhoging op het andere puntjes. Vandaar de contacthoekmeter die hier geen last van heeft.
Na het afstellen van de contacthoek de ontsteking opnieuw afstellen.


vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 4 of stel zelf een nieuwe vraag.