Renault Megane 2005: Uitval speakers voorportieren Megane 3 Grandtour

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,
Nadat we hebben leren leven met diverse storingen (defecte ramen/deurbediening, ratelende ventilatie, brandende storingslampjes, etc.) hielden deze week de luidsprekers in beide voorportieren er opeens mee op. Die speakers onder de voorruit in het dashboard doen het nog, net als de speakers achterin.

Iemand enig idee of er een zekering is, of de voorportieren speakers aparte connectie op de radio hebben?
Zo niet, dan is er vast een draad doorgeroest/kortgesloten, waar lopen deze langs?

Bedankt voor de hukp!

Harry

Harry23

Geplaatst door Harry23 , lid sinds 7 jaar geleden

9 Reacties

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

Begin eens achter de radio...controleer de stekkers.
Dan kijk je naar de bedrading die van de deursteil naar de deuren gaat; waarschijnlijk zit daar een breuk.

Harry23, 7 jaar geleden

OK, maar moet de radio er dan uit? Hoe?
-Het is een Carminat combi met 6-cd wisselaar en navigatie-cd (2-kleurig schermpje bovenop middenconsole).
-De radio-unit heeft wel een smal gleufje links en rechtsonder, kan ik daar de unit loskrijgen? Of kan ik via een ander manier bij de stekkertjes komen?
Harry

OK, vergeet deze post... na wat verder zoeken kwam ik op een zeer goede beschrijving van het demonteren van een Carminat radio uit een Renault, zie de link: http://www.onemorething.nl/community/top...

Morgen haal ik de radio eruit, hopelijk zijn het de stekkers.

pieterp9094 PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eerst de kabeldoorvoeren in de deuren controleren. Ik verwacht dat hier namelijk het probleem zit.

ronny530, 7 jaar geleden

De speakers in het dashboard en die in de deuren zijn parallel geschakeld, aan de radio ligt het dus niet. De speakers in de deuren zijn makkelijk toegankelijk middels het losnemen van de afdekplaat. wat vaak voorkomt is dat de speakers vermits deze nog origineel Philips zijn volledig zijn uitgedroogd en het papier los in de conus hangt. 2 Renaults gehad en bij allebei de speakers in de voordeuren moeten vervangen.

Harry23, 7 jaar geleden

Hey bedankt, maar geldt dat eenvoudig loshalen van de afdekplaat ook voor de 2005/2006 Megane serie? Ik dacht elders te lezen dat de hele bekleding eruit moet.
Ik ga in ieder geval aan de slag, wel toevallig dat beide speakers linnks&rechts op exact hetzelfde moment ermee stoppen...
Harry

Update: kapjes losgehaald, speakers eruit, ziet er allemaal prima uit. Wel wat water bij de contacten,, maar geen roest of wat dan ook.

Ik blijf het tegelijk uitvallen van beide speakers erg vreemd vinden. Maar heb geen tool gevonden om de radio zo los te klikken... moet nog even zoeken naar iets bruikbaars. Want ondanks de uitleg hier, vermoed ik dat er toch iets centraals mis is.. rara.
-wordt vervolgd-
Harry

pieterp9094 PRO, 7 jaar geleden

Blijft de doorvoer bij de deur over :-)

Harry23, 7 jaar geleden

1-0 voor PieterP. De box aan de bijrijderskant doet het weer. Dat lukte door wat te friemelen aan de draden in de deur-doorvoer.

Maar links weigert nog dienst. Weet iemand hoe ik die stekkers in de deur en de auto los kan krijgen zonder de boel te slopen?

Harry

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

[quote=Harry23]friemelen aan de draden in de deur-doorvoer.[/quote]
Dat zei ik 2 dagen geleden al...

en de stekker maak je los door het beugeltje omhoog te klappen.

Harry23, 7 jaar geleden

Goed,

Probleem dus deels opgelost, dwz oorzaak is bekend voor rechterdeur: iets in de kabeldoorvoer door de deur. Alleen verdraaid lastig om bij te komen, laat staan de gebroken kabel/contact te vervangen zonder iets anders te slopen. Tips welkom voor het repareren!

Niet opgelost: linkerdeur: wellicht zelfde euvel, maar het is me niet gelukt dit te kunnen bevestigen. Ook doormeten van de deurstijl-contactdoos is lastig: onmogelijke plek om met de probes een stroom/spanning te meten. Zal eens gaan zoeken naar naaldjes om het contactpunt eenvoudiger te kunnen doormeten.

Bedankt voor de tips, benieuwd of de nieuwere types Megane (huidig model) beter zijn qua robuuste electronica.

Groeten,
Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.