Renault MASTER 3.3T L1H1 2.5 DCI 100 DC: Valt uit bij doortrekken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500

Goede avond

Ik zal me eigen eerst voorstellen, ik ben vanaf januari me eigen bedrijf gestart. Automonteur in alle merken en verkoop in alle merken in zuid-beijerland.

Nu heb ik sinds vorige week een Renault master staan, auto rijd perfect alleen af en toe met doortrekken valt de motor uit met storing rode lampje motor, uitgelezen foutcode df197 brandstofinformatie, te grote val in de druk! rijden met testkast in de auto. Waaruit blijkt dat die de raildruk op dat moment niet haalt, auto naar binnen retour testen verstuivers alles goed. Brandstofpomp gedemonteerd en laten testen werk goed alleen niet 100%, klant gebeld ja vervang maar wat niet 100% is. Vanavond proef rijden en uhh iets beter maar nog niet opgelost, iemand adviezen?

Kleijnautos

Geplaatst door Kleijnautos (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Dennis2092 (0) PRO, 6 jaar geleden

Heb je de verstuivers ook werkelijk laten testen want alleen met een retourtestje redt je het niet, het kan best zo zijn dat er een verstuiver tussen zit die bij vollast zijn opbrengst niet haalt. En staan de verstuiver gaten niet vol water? Komt ook nog wel eens voor bij dit motor type.

Kleijnautos (0) PRO, 6 jaar geleden

De verstuivers heb ik niet laten testen was niet perse nodig als de retour geen overmatige lekkage had.

Verstuiver gaten zijn droog, toch verstandig eruit halen en kijken of de verstuivers het op toeren ook goed doen?

Ramjod (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoe zit het met je brandstof aanvoer vanaf de tank lage drukcircuit?
Heeft deze een elektrische opvoer pomp of een knijpballon bij het filter?
Hoe is de staat van het brandstoffilter?
Je zegt hoge drukpomp niet 100% welk deel ervan?
Want er zijn hogedrukpompen waar een lage drukpomp is gecombineerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.