Renault Master 2006: handrembediening op achterste schijfrem blijft hangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G9UA 754, Motorinhoud (cc): 2464, Vermogen (kw): 84

Dank!
De handremkabel is compleet gangbaar. Aan uitnemen van die hefboom had ik nog niet gedacht.
Dat ga ik proberen. Kun je uitsluitend die bediening uit het huis van de achterremcylinder halen, of is het ingrijpender. Ik heb de werkplaatsdocumentatie, maar vond daarin geen handleiding voor deze revisie.

Groeten,
Marius

Marius7231

Geplaatst door Marius7231 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Marius7231 (0), 6 jaar geleden

Mijn kampeerauto Renault Master L3H3 (2007) heeft ook achter schijfremmen.
Ik heb de afgelopen maanden een paar keer meegemaakt dat (na gebruik van de handrem), de handremhefboom op de remzuiger niet loste / terugveerde.
Gevolg: aanlopende en verhitte rem. Eerst twee keer aan de linkerzijde en daarna twee keer links. Mechanisch gangbaar maken van de handremhefboom helpt tijdelijk, die hefboom is eerst moeizaam in beweging te krijgen en gaat daarna soepel.

De veren die de handremhefbomen moeten helpen lossen, zijn intact. De remvloeistof is nagenoeg nieuw en vochtvrij. De remwerking is bij gebruik van de voetrem prima.
Wie weet wat hiervan de oorzaak is en wat de remedie is?
Alvast bedankt voor het meedenken en helpen

Marius

voyager (0), 6 jaar geleden

Is de handrem kabel getest op vrije(soepele) loop door zijn behuizing?Als het de hefboom is op de rem zelf, zou deze uitgenomen moeten worden opengemaakt, schoon en opnieuw ingevet(gesmeerd).anders blijft vocht binnen en blijft het vastroesten gezien relatief weinige gebruik als kampeerauto.

voyager (0), 6 jaar geleden

Denk dat het hele geval uitgebouwd zal moeten.Dus eerst schijf rem(voet), schijf, handrem gebeuren.Dan pas is goed te zien wat er precies aan mankeert.

Marius7231 (0), 6 jaar geleden

OK! Bedankt! Ik ga er mee aan de slag!
Groeten,
Marius

check

Beste antwoord, geplaatst door Marius7231 (0), 6 jaar geleden

@ voyager
Hetgeen je adviseerde, bleek de oplossing. Doordat ik de constructie nu begreep, kon ik het bedieningsgedeelte van de handremhefboom demonteren en weer gangbaar maken. Daarvoor was demontage van de remklauw niet eens noodzakelijk,,,,,,
Nogmaals dank en groeten,
Marius

voyager (0), 6 jaar geleden

Mooi dat het je gelukt is.
Dank voor feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.