Renault Laguna: Verbruiksmeter van boordcomputer werkt niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 24 klepper

Hey,

Wie kan mij helpen met de oplossing van het niet meer werken van de vebruiksmeter van de boordcomputer. Ik heb de accu poolen er al afgehaald maar dat hielp niet. Ook al een paar keer de dagteller op nul gezet en dat hielp ook niet. De tank een keer leeggereden in de hoop dat dat het zou zijn. Het vreemde is dat de spreekende boordcomputer wel aangaf dat de tank bijna leeg was. Het probleem is ontstaan nadat ik de auto heb laten wegslepen naar de garage nadat hij was verzopen.

cartwheel

Geplaatst door cartwheel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

AS1 (115), 17 jaar geleden

[quote=cartwheel]niet meer werken van de vebruiksmeter van de boordcomputer.[/quote]
Hoe bedoel je dat? Deze blijft op 0 staan?

cartwheel (0), 17 jaar geleden

De verbruiksmeter geeft altijd aan hoeveel brandstof er in de tank is en hoeveel kilometer je er dan nog mee kan rijden. Ook het verbruik wordt dan berekend. Nu geven deze funkties alleen maar horizontalen streepjes te zien. ( --- --- --- )
Gr Kell

adinsx (0), 17 jaar geleden

Heb je de tank niet zover leeg dat ie niet meer nauwkeurig kan meten?

we hadden thuis een Scenic I phase 2 van eind 1998.

Deze had denk ik redelijk het zelfde systeem.
Geeft inderdaad netjes de gegevens weer, maar zodra het lampje van tanken aan gaat, geeft ie die gegevens niet meer weer.

Het zal dus misschien iets te maken hebben met de vlotter die meet hoe vol/leeg de tank is.
Als die blijft hangen zal de BC nog altijd denken dat de tank leeg is.

Laat je auto anders is uitlezen, het kan maar zo een storing zijn.

cartwheel (0), 17 jaar geleden

Het vreemde is dat de boordcomputer het verbruik niet meer kan meten maar de verbruiksmeter die naast de snelheidsmeter staat dat wel doet. En ik ben er ook al bij de dealer mee geweest maar die zeg dat het niet uitgelezen kan worden. het is ontstaan toen de tank nog half vol zat dus dat kan het ook niet geweest zijn.

AS1 (115), 17 jaar geleden

Je tankmeter heeft een eigen sensor (vlotter). De verbruiksmeter gebruikt andere signalen zoals toerental en injectietijd.

Je hebt geen andere klachten? Dat is een aanwijzing dat het probleem bij of in het instrumentarium zit.
Geef eens een jens op het het instrumentarium. Haal deze er anders eens uit en controleer stekker.
Anders kun je even www.actronics.nl vragen.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

je kunt de zelfdiagnose van het paneel proberen daar is een prcedure voor .contact aan ,druk langer dan 2 sec tegelijk op de nul instelling(dagteller) en de knop op de ruitenwisser schakelaar.je zit nu in het diagnose menu.als je kort op de ruitenwisser schakelaar knop drukt ga je naar de volgende stap.stap 1 =hoeveelheid brandstof in de tank,stap 2 actueel verbruik,stap 3 olie temperatuur,stap4 onderhouds interval,stap 5 storings geheugen,als je bij stap 5 alleen streepjes ziet is er geen storing in het geheugen zie je letters dan staat elke letter voor een storing, als je nu de dagteller knop indrukt wordt het geheugen gewist.

cartwheel (0), 17 jaar geleden

Stap 1 gereden tijd plus gemiddelde snelheid ( dit wordt wel aangegeven )
Stap 2 aantal liters in de tank ( dit wordt niet aangegeven )
Stap 3 verbruik op dit moment en gemiddeld verbruik ( dit wordt niet aangegeven )
Stap 4 aantal gereden kilometers dat gereden kan worden met de tankinhoud. ( wordt ook niet aangegeven )

Ik heb in de boordcomputer geen functie die de olie temperatuur aangeef en ook niet de onderhouds interval. De functies die niet werken worden met (--- --- ---) aangegeven.
Het gaat om een de laguna 1 fase 2 (zonder card)

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk een foutje in de procedure.ik had geschreven contact aan ,maar je moet contact uit en dan de 2 schakelaars indrukken en dan op contact.wat betreft onderhouds interval kan kloppen dat je die niet hebt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.