Renault megane 1.6 sport: verlichting dashbord repareren

Bouwjaar: 1998

van mijn dashbord zijn vermoedelijk een aantal lampjes, waaronder die van de kilometerteller, kapot. Ik zou deze graag zelf willen vervangen. Ik vermoed dat ik hiervoor de bovenkant van het dashbord zal moeten demonteren om er bij te kunnen komen.
Kan iemand mij informeren hoe ik het dashobord kan demonteren of moet ik op een andere manier tewerk gaan.

paulus8629

Geplaatst door paulus8629 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-4384-5dd14715bbc69+sneppie (0), 19 jaar geleden

Het dashbord zit met 2 schroeven vast.
Wip het rooster boven de tweeters eruit, hieronder zit een schroef, draai deze aan beide kanten eruit. Duw nu het dashbord iets naar boven en trek hem dan naar je toe. (een beetje heen en weer rommelen) Dan moet het lukken.
Sukses.

Renault_liefhebber (0), 19 jaar geleden

Klopt, de meters zitten met 3 schroeven vast. Draai deze los en kantel de klokkenwinkel naar voren en verwijder de stekkers. Er zitten ongeveer 26 lampjes in en ik zou ze allemaal vervangen.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.