Renault Laguna: verlies vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Ik heb een probleem met mijn laguna station diesel 1.9dci het nieuwere model uit 2002.


Probleem was en is eigenlijk dat de auto op een gegeven terugloopt in vermogen. hij houdt in trekt niet meer op en dan op een gegeven moment gaat ie in de noodloop en branden de lampjes daarvan....het krulletje en het lampje daarboven. mijn garage heeft m al een een aantal keren uitgelezen en dan geeft ie aan dat er een foutmelding was in het inlaat circulatiesysteem. Hebben ze vervangen (een sensor) , maar na een paar weken doet het het weer. ERg irritant ben er al 2 maanden mee zoet nu. Garagehouder zegt tja.....ik weet het ook niet....als ie in de noodloop zit, kan ik m uitlezen....waardes bepalen enzo...heb er niet zoveel vetrouwen. omdat ze het euvel niet vinden!

COmputer zegt foutmelding inlaat luchtcirculatieysteem dus vervangen hebben we gedaan dus probleem kan ik niet oplossen....hebben m aan de computer gehangen en weer gereset.

Kan de noodloop ontwijken door of snel door te schakelen of zelf even wat meer in te houden en dan weer gas te geven.....meestal doet ie het dan wel weer. maar dit is niet de manier hoe ik auto wil rijden.

ER is geen rook te zien of zoiets, turbo is 50.000 km al vervangen. Als ik m uitzet en start m weer doet ie het goed.....

Heeft iemand misschien tips wat ik moet doen? naar een renault dealer? ( ben bang dat zij me op kosten jagen)


groeten ruud engels

ruudengels

Geplaatst door ruudengels (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martijn v o (0), 15 jaar geleden

luchtmassameter (LMM) al vervangen?

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

EGR-klep reinigen of vervangen.
Controleer de intercooler of deze niet verliest.

Muppet18 (0), 15 jaar geleden

Egr klep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.