Renault MEGANE SCENIC: Versnelling blokkeert soms

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Enige weken terug is de koppelingset en versnellingsbak vervangen.
Nu is er een probleem wat zeer irritant is, de universele gerage zegt door ouderdom van de bak.

Het probleem :
Als ik schakel met een beetje zijdruk op de pook. Dan blokkeert ineens alle versnellingen. Zet ik deze weer terug in de versnelling waar deze stond . En schakel ik normaal dus overdreven rechtstandig uit de versnelling . Dan kan ik weer gewoon schakelen .
Dus simpel gezegd bij scheef schakelen ( ongeacht welke versnelling) blokkeert alles . En bij rustig en gecontroleerd schakelen niks aan de hand .

Dit gebeurd bij zowel draaiende motor en stilstaande motor.
Geen rare krakende geluiden of Anders uit de bak .
Tevens zit er iets meer speling op de pook in de 2e versnelling ( op en neer waarnaarts ) .

Schakel asje lijkt goed te zijn op het eerste gezicht . Pook mischien kapot?? Schakelstang verkeerd afgesteld ??
Wie weet raad
M.vr.gr
Harry

pinkeltje002

Geplaatst door pinkeltje002 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1565) PRO, 6 jaar geleden

De bak was toch vervangen , dan is roepen ouderdom erg tegenstrijdig ? neem aan dat ze er wel een fatsoenlijke gebruikte bak onder hebben gezet.
Lijkt mij dat ze het schakelmechanisme qua afstelling nog eens onder de loep moeten nemen , je hebt toch wel een vorm van garantie op reparatie ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.