Renault MEGANE: Vreemd geluid bij het sturen naar links

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Goedemorgen,

Wanneer ik naar links stuur met een snelheid boven de 50 km/h hoor ik een geluid alsof ik over de wegbelijning rijd. het is niet constant maar het klinkt alsof je over de blokmarkering heen rijd.

Het geluid komt alleen voor wanneer ik naar links stuur, rechtdoor en naar rechts hoor ik niets. onder de 50 km/h hoor ik ook niks bij het sturen naar links.

Ik ben naar de garage geweest. Die heeft mijn wiellagers nagekeken.

Die waren volgens hun in orde. Ze gaven aan dat er nieuwe all season banden onder zaten en dat die het geluid wel eens konden veroorzaken.

Het zit me toch niet helemaal lekker en daarom stel ik de vraag maar even hier.

Iemand ervaring met dit geluid?

Met Vriendelijke Groet,
Laurens van Strijland

lvstrijland

Geplaatst door lvstrijland (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Het begin van een homokineet probleem. met de bander zou dit naar beide kanten hoorbaar moeten zijn

lvstrijland (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie!

Is dit op de één of andere manier ook nog zichtbaar?
Ik heb de auto net een week en heb nog garantie op de auto.
Als ik het kan aantonen kunnen ze het namelijk vervangen..

Mvg

Heino4267 (195), 5 jaar geleden

Je kunt met de hand eens voelen of er speling zit op de homokineten.
En dit soort verschijnselen treedt meestal pas op als er homokineet-hoezen lek zijn (je hebt er 4) en het vet eruit en vuil erin komt.
De homokineethoezen (die zitten op je aandrijfassen) zijn allevier op de brug te inspecteren: scheuren of vet zichtbaar = vervangen of nieuwe aandrijfas plaatsen (als de homokineten zelf al aan het slijten zijn).

7seconds (0), 5 jaar geleden

heeft de garage ook de wiellagers achter gecontroleerd? Een andere mogelijkheid is dat een band verkeerd om is gemonteerd (draairichting fout) waardoor deze gaat "zingen".

lvstrijland (0), 5 jaar geleden

Nadat het geluid erger werd toch maar weer terug gegaan naar de garage.
Nu het geluid erger was, was het probleem ook beter te constateren op de brug. Wiellager rechts voor kapot! Vervangen en het probleem is verholpen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.