Renault CLIO 1.4: Versnellingsbak vastgelopen tijdens rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1930, Vermogen (kw): 72

Hallo allemaal,

Tijdens het rijden op de snelweg begon mijn Clio een aanlopend, fluitend geluid maken wanneer hij in zijn versnelling stond, trapte ik de koppeling in stopte het geluid, het geluid was vergelijkbaar met een elektrisch speelgoed autootje, en het geluid dat je normaal hoort als je achteruit rijdt.

Ongeveer 10 minuten later een harde doffe bonk onder de auto waarna hij ging tandenpoetsen ik kreeg de versnellingspook niet meer in een andere versnelling en kwam tot stilstand langs de snelweg.

Nu staat de auto afgesleept voor de deur en de pook lijkt in z'n "vrij" te staan maar de bak zelf zit vast in waarschijnlijk de 4, of de 5.

Ik krijg de pook ook niet in de versnelling wel als ik het knopje indruk om hem normaliter in zijn achteruit te zetten daarmee kan ik hem nog wel ergens heen plaatsen maar dit is niet voldoende.

De motor start prima en als ik de koppeling laat opkomen begint hij wel te kruipen echter in een te hoge versnelling waardoor hij afslaat.

Lijkt er op dat de pook en de bak niet meer met elkaar verbonden zijn.

Heb iets gelezen over synchronisatie ringen?

Is er iemand met soortgelijk probleem?

Zo ja, is het makkelijk zelf op te lossen?

Zelf vrees ik voor het ergste dat de complete bak vervangen moet worden.

Graag jullie advies.

Alvast bedankt!

Clio2001

Geplaatst door Clio2001 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Vrees het ergste voor de bak. e.a zal duidelijk worden tijdens het demonteren.

Denk dat je voor minder geld een andere Clio op de kop kunt tikken.......
Dat is natuurlijk aan jezelf.

Grt. Paul

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Of als je het zelf kan,een bak van de Onderdelenlijn. Dan ook gelijk de koppeling vervangen.Als je het niet kan,Paul zijn advies opvolgen.
Ferry

teunissen (0), 5 jaar geleden

Ik denk dat de olie uit de bak is gelopen door een aandrijfashoes die aan de versnellingsbak zit.
Deze hebben de eigenschap om te gaan scheuren in de ribbels.
Inderdaad zoals de vorige berichten , einde verhaal versnellingsbak.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Als de bak stuk is raad ik aan ,de auto voor de export te verkopen en voor een andere te gaan.Tenzij de auto sentimentele waarde heeft.
Ferry

Clio2001 (0), 5 jaar geleden

Bedankt allemaal, misschien leuk om te melden de auto is al "geëxporteerd" wij wonen en werken namelijk in Hongarije. Ik denk ook dat de bak inderdaad stuk is gegaan.

Gebruikte auto's zijn hier in aanschaf stukken duurder als in Nederland.

Wij zijn voor een heleboel zaken verzekerd a omgerekend 150 euro per jaar. Dat is dan wel weer goedkoop, en geen wegenbelasting...

Heb de verzekering gevraagd hoe of wat en waarschijnlijk wordt de schade gedekt door de verzekering, binnenkort zal er iemand van de verzekering naar de schade komen kijken.

Ik verwacht dat ze de schade niet zullen vergoeden maar wel de dagwaarde wat de wagen momenteel in Hongarije zou moeten opbrengen.

Dat zal in ieder geval meer zijn als de aanschaf waarde in NL. :)

Bedankt voor alle reacties, en inderdaad vrijwel zeker de bak naar zijn grootje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.