Renault Megane: verstuiver!!!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

de boardcomputer geeft aan: inspuiting controleren. na een paar keer uilezen bij de dealer blijk te zijn dat er één verstuiver het probleem is, met rijden merk ik daar niks van wel soms met starten. ik heb een afspraak staan bij de dealer om een nieuwe derin te zetten alleen die afspraak is over 2weken pas. en mijn vraag is aan jullie beste mensen of het verstandig is om te rijden en les te geven met de auto (lesauto trouwens) de komende 2 weken.
Avast bedankt...

rij-net

Geplaatst door rij-net (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ligt er aan wat er met de verstuiver aan de hand is,maar een "pisser"kan zuigerschade veroorzaken.

Hans

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
Laat je niet in de luren leggen... Meestal heb je een probleem met de gloeikaarsen als deze melding op je combi
verschijnt. Een defecte verstuiver geeft een onrustig stationair toerental, vermogenverlies en zwarte rook en ook slecht starten ja. Vraag een tweede opinie, kan je iets kosten, maar toch minder dan een verstuiver. Succes!

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

zijn er klachten behalve de melding.merk je iets tijdens het rijden en op welk moment krijg je de melding.warm,koud,stationair,belast???

rij-net (0), 15 jaar geleden

aan het vermogen merk ik niks, stationair maakt ie iets meer herrie dan voorheen, heb ik het gevoel! en de melding blijft constant aan vanaf het starten al.
als het aan de gloeikaarsen zou liggen, dan zou het het misschien wel uitgekomen zijn bij het uitlezen neem ik aan...

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Uiteraard komt bij het uitlezen met de clip (Renault) de melding dat er een probleem is met het voorgloeikastje.
Een lekkende verstuiver geeft zelden een storing. Dat is een probleem met raildruk en veroorzaakt meer hinder. Een verstuiver met een elektrisch probleem wel, maar dit zijn zeldzame gevallen. Als je vertrouwen in je garagehouder groot is, kan je hem geloven. Dat meer herrie maken stationair kan van een defecte motorsteun (aan distributiezijde) komen. Zeer gevoelig bij Megane 2!
Ik zou toch een tweede opinie vragen... Maar je doet er natuurlijk mee wat je wil. Als jou dealer je pas binnen 2 weken wil helpen, zal hij het niet ernstig genoeg vinden en verwacht hij geen extra schade. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.