Renault Megane: Merkteken nokkenas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m

heren monteurs weet iemand mij te vertellen waar de merk tekens zitten voor het op tijd zetten van de nokkenas,wat ik weet is dat de pijl op het nokkenas tandwiel op 12 uur moet staan maar is dat ten opzichte van de bovenkant cilinderkop of zijn die 12 uur recht naar boven toe,want de cilinderkop staat niet recht maar schuin,of kan ik gewoon de strepen op de riem aanhouden.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon het merkteken op de poelie op 12u zetten of 5na 12 of 11u maakt niet uit. Het enige wat je moet doen is het merkteken op de riem (witte streep) gelijk zetten met het pijltje op de poelie dat naar boven wijst (neem bv. de helft van het kleppendeksel). Voor de krukas idem, maar dat pijltje zal naar beneden wijzen. Riem niet keihard aanspannen, want dan krijg je een zingend geluid. Succes!

flow (0), 15 jaar geleden

joëlcotech bedankt,motortje draaid perfect, heb inderdaad alleen maar de witte strepen op de riem gelijk gezet met de tekens op de poelie's.Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.