Renault Clio: verwarming

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

na een nieuwe koppakking klaagde mijn dochter dat de verwarming niet echt warm werd. Nieuwe termosstaat gemonteerd maar homa. vandaag met de tuinslang de kachelradiateur doorgespoeld totdat er schoon watrer uitkwam. Wordt wel iets warmer maar nof steeds niet je van het. Nu begin ik te twijffelen of de thermosstaat wel goed om is gemonteerd, namelijk met het wasbol in het huis en de veer in de grote slang naar de radiateur. Ik neem toch aan dat dit goed is.

toon54

Geplaatst door toon54 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Anton, test de thermostaat eerst in water wat je aan de kook brengt,als water kleine belletjes laat opstijgen is het 80 gr. C Als je de thermostaat in de slang hebt kijk je tegen het waselement. Kijk ook of de afdichting wel goed is!!! Kachel tegen de stroom in doorspuiten. Eerst even met azijn een nachtje laten weken.met 2 stukken slang aan ieder eind. Even hobbyen . Bij iedere auto is ontluchten en zeker bij dit merk van levensbelang. Haal desnoods op de hoge punten de slangen los Als je de ontluchtings ventielen niet kan vinden. Ook daarbij de expansietank losnemen en hooghouden wil helpen. Succes gewenst .

timhoeks (0) PRO, 14 jaar geleden

voel even aan je kachelslangen, als die warm zijn dan de auto een tijdje laten draaien met de kachelventilator uit (stand nul..) als je hem dan aanzet en je hebt eventjes warme lucht en daarna niet meer dan zit je kachelradiateur dicht.
als je thermostaat omgekeerd zit wordt je kachel in theorie alleen maar warmer!

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

En heel snel op de kooktemperatuur (vertel ik uit eigen ervaring). Slangen worden ook knetterhard (druk) omdat het wasdeel niet aan de hete kant zat en de thermostaat niet opende. Het waselement hoort in de aluminium behuizing, en de veer aan de slangkant.

Ben ook al bezig geweest van de eigen auot de kachel door te spoelen en gehoopt dat het daarna beter zou zijn. Helaas. Kachelslangen zijn wel allebei warm. Temperatuurmeter schommelt wel iets maar verder ok en in het midden van de schaal. Thermostaat is vervangen. Kan het misschien nog te maken hebben met de waterpomp dat deze niet genoeg opbrengst heeft?

Ik hou dit topic in de gaten als men meer tips heeft.

nelke (0), 14 jaar geleden

Hallo ik heb het zelfde probleem. Nieuwe kachel laten plaatsen, nieuwe termostaat er in laten zetten.
Paar keer ontlucht, vacuum getrokken, nog geen reseltaat..
Een andere garage heeft ontdekt dat er een dikke slang welke dat weet ik niet.
Wel 10 centemeter verstopt zat.
Dit komt meestal door pillen of ander spul wat je in de radiator stop om hem te dichten als hij lekt.
Hebben het kapot kunnen knijpen in de slang.
Nu moet hij weer helemaal door gespoelt worden.
Dit moet nog gebeuren dan zou het probleem opgelost moeten zijn.
Achteraf was de nieuwe kachel, nieuwe termostaat en die andere onkosten allemaal niet nodig geweest.
Dus loop eerste alle slangen eerste goed na.
Hoop dat je er iets aan hebt succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.