Renault Megane: Verwarming op voorruit werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Bij het koudere weer merkte ik dat mijn voorruit na een koude start lang blijft beslaan. Wat blijkt: er stroomt nauwelijks lucht uit de openingen onder de voorruit, ook niet als de ventilator maximaal draait en de verwarmings-knop op de voorruit staat. Lucht-toevoer naar voeten en andere roosters is wel goed. Wie weet wat dit kan zijn?

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer de klep eens visueel als je hem op voorruit stand zet, best mogelijk dat de bediening van de klep hapert en deze gesloten blijft.

Cor

Johannes5653 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie. Net nog even wat beter gekeken. De klep werkt wel, lijkt het. Echter, ik ontdekte nu dat er met name nauwelijks lucht uitstroomt als de kachel op warm staat, er stroomt duidelijk meer lucht uit op de stand koud. Bij de andere roosters maakt het nauwelijks verschil in lucht-flow of hij op warm of koud staat. Ra ra.. Of hoort dit bij deze auto? Hoop het niet..

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Het oppervlak van de ventilatieopeningen onder de ruit is veel groter. Daardoor merk je in die stand veel beter of er een obstructie in het systeem zit.
Heb je airco? Kijk dan eens naar het pollen filter.
Geen airco? Dan zit er misschien erg veel troep tegen de verwarmingsradiateur (zit in het kachelhuis). Vooral zaden van berkenbomen komen heel ver je systeem in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.