Renault Laguna: Voedingsprobleem TomTom via USB autoradio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Sinds enkele dagen heb ik een probleem met het aansluiten van de TomTom op mijn autoradio. Het aansluiten op de sigarettenaanstekeringang heeft nooit gewerkt sinds ik deze auto heb, ik denk dat deze ingang zijn beste tijd gehad heeft (de sigarettenaansteker zelf wordt ook niet warm, zal wel een contactprobleem zijn). Zodoende sluit ik mijn TomTom altijd op de USB-ingang van de autoradio aan. Normaal gesproken werd hij dan goed gevoed, gisteren veranderde dit plotseling. Wanneer ik de TomTom nu aansluit, laadt de batterij niet op en dimt het display van de autoradio. Mijn hypothese is dus dat er te weinig stroom beschikbaar is. Ik heb de zekeringen gecheckt, deze zijn allemaal goed. Aan- of uitzetten van de airco heeft geen invloed. Heeft iemand suggesties, waar ik naar zou kunnen kijken?

Bedankt alvast.

Groeten!

JPeters86

Geplaatst door JPeters86 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Volgens mij zijn die USB-ingangen niet bedoelt om iets op te laden..... doet een USB-stick het wel nog? Anders ben ik bang dat je iets kapot hebt in je radio. Maar heb je van de sigarettenaansteker al eens de zekering gecontroleerd?

JPeters86 (0), 11 jaar geleden

Thanks voor de reactie.

Ik denk ook niet dat ie bedoeld is om het op te laden, maar hij moet wel stroom afgeven, anders doet een USB-stick het ook niet. Dat is overigens ook het geval nu, een USB-stick met mp3's erop wordt ook niet meer herkend. Hij geeft dus geen stroom (of niet genoeg stroom) via die uitgang.

De zekering van de aansteker heb ik gecheckt, die is nog goed. Mijn vermoeden is dus dat er te weinig stroom naar de autoradio gaat om tegelijkertijd te functioneren als radio en ook nog de USB-uitgang van stroom te voorzien. Heeft iemand enig idee hoe zoiets kan ontstaan?

Bedankt!

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Stroom zal er genoeg komen. Er zit geen kraantje tussen zoals bij een waterleiding, om iets meer of iets minder stroom door te laten.
Denk dat, net zoals Rob al zei, de radio inwendig defect is. Een TomTom vraagt nu eenmaal een stuk meer stroom dan alleen een usb-stick.

Heino4267 (260), 11 jaar geleden

In de praktijk kan je dan afscheid nemen van de USB-ingang van je autoradio: ik neem aan dat je radio niet meer in de garantie zit.
Radio's repareren doen ze niet meer, tenzij ze iets in de radio in zijn geheel kunnen vervangen.
USB-ingangen zijn er in 2 soorten: eentje die geschikt is om 0,5 Ampère te kunnen leveren (bv. achterop een computer) en eentje die dat niet is (bv. in een toetsenbord). Als jij je TomTom met nagenoeg lege accu op een USB-ingang aansluit, zal die véél meer dan 0,5 Ampère (willen) trekken.
Het is de vraag of zo'n apparaat, in dit geval de autoradio, daartegen langdurig bestand is. Nee dus.

Laat dus de sigaretten-aansluitdoos in je dashboard repareren en gebruik daar in het vervolg de TomTom op.
De USB-ingang op de autoradio kan je verder vergeten (of je betaalt de hoofdprijs voor reparatie).

JPeters86 (0), 11 jaar geleden

Thanks voor de hulp! :)

JPeters86 (0), 10 jaar geleden

Al opgelost, zie eerdere bijdragen (moet dit plaatsen, ivm blokkade)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.