Renault Megane: Vraag over trekhaak electra

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Binnenkort ga ik het electra van mijn trekhaak aansluiten, dat heb ik wel vaker gedaan maar dit is de eerste auto die bij het op slot zetten met de richtingaanwijzers knippert.
Nu lees ik hier en daar dat als je bij moderne autos de richtingaanwijzers van de aanhanger/caravan parallel op de auto richtingaanwijzers zet er problemen ontstaan met de module die de richtingaanwijzers aanstuurt.
Die unit (UCH ?? wat betekent dat eigenlijk) zou de extra lampen niet aankunnen kwa vermogen.

Heeft iemand hier meer informatie over of ervaring mee ?
Ik wil niets opblazen want dat zal zeker een dure grap zijn.

Bedankt vast.

Megane 1 phase II 1.9 DCI Break bj. 2002

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Als je een bedradingsset koopt heb je gelijk alles, contactdoos, draden op lengte en voertuigspecifieke stekkers voor bij de achterlichten. Maar in feite wordt het gewoon parallel aangesloten.

Wat betreft het knipper bij afsluiten, nu knipperen ook de lampjes van de aanhangwagen.

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Ik heb de gebruiksaanwijzing van de kabelset bij brink van de site gehaald en daar zie ik inderdaad dat ze alles parallel zetten met een soort "tussen" stekers. Dus dat moet dan wel kunnen.
De reden dat ik die kabelset niet gekocht heb is dat ik al veel onderdelen had (kabel, 13 polige doos) en de prijs van zo'n set erg hoog is. Ook ben ik niet zo'n fan van die stekkers ertussen, dat geeft weer extra kans op slechte contacten. Ik ga het solderen en dan met krimpkous afwerken. Dat zit voor jaren prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.