Renault Laguna: Vrijloopkoppeling dynamo

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hallo,

Mijn Laguna maakt tijdens het stationair draaien (800 toeren) een rammelend geluid. Maar als ik ietsepietsie gas geef b.v. 850 toeren is het weg. Ook als ik een verbruiker in of uitschakel komt het rammelen of gaat het juist weg. Ik weet bijna wel voor de volle 100% dat dit rammelen word veroorzaakt door de spanrol.

De spanrol met de multiriem en de distributiesnaar en waterpomp zijn onlangs vervangen door de Renault dealer. Maar toch nog steeds rammelen!!!

Ik heb een tijdje gedacht laat maar rammelen het zit mij wel snor zo, maar toch naar een tijdje gaat dat gerammel je weer zwaar irriteren. Dus ben ik naar een beetje gaan zoeken op het internet en er achter gekomen dat het misschien wel de Vrijloopkoppeling is van de Dynamo.

Kan mij misschien iemand dit bevestigen dat dit ook werkelijk het geval is.

Bij voorbaat mijn dank,

Tjalling

carla1957

Geplaatst door carla1957 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

of vrijloop naaf of de krukas poelie!!

carla1957 (0), 15 jaar geleden

[quote=autobedrijf van breugel]of vrijloop naaf of de krukas poelie!![/quote]
Krukas poelie?? Zit hier ook een vrijloop op? Of kunt u ook uitleggen wat dit inhoudt?

Erik2804 (0), 15 jaar geleden

Kijk eens naar de multi-V-riem. Klappert deze heftig bij stationair? Zo ja, dan is het waarschijnlijk de vrijloop poelie op de dynamo.
Verwijder de riem en controleer de dynamo poelie. Deze moet in een richting vrij lopen op de dynamo as. Zit de poelie in beide richtingen vast op de as dan is dit dus het probleem -> poelie vernieuwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.