Renault Laguna: Waarschuwingslamp diesel inspuiting en vermogensverlies

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Sinds vorig jaar mei kamp ik met een lastig probleem. De laguna geeft met name in de zomerperiode en als er met een caravan wordt gereden regelmatig de waarschuwing dat er iets mis is met de inspuiting. Als dat waarschuwingslampje brandt heb ik ook geen vermogen meer om de caravan fatsoenlijk vooruit te krijgen. Gemiddeld na plm 10 minuten gaat dat lampje weer uit, alles normaal. Na 10 minuten begint het echter weer te branden etc. Leuk als je 1500 km moet rijden !! In februari van dit jaar is de lage druk brandstofpomp vervangen en dacht ik van de problemen af te zijn. Echter vorige week begon de ellende weer opnieuw. Wat zou hier mis kunnen zijn. Ik tank al speciaal de duurdere diesel. PS Als dat lampje brandt doet de climatecontrol ook niet wat hij hoort te doen.

owildeboer

Geplaatst door owildeboer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

Ik zou beginnen met het laten uitlezen van het motormanagement bij de renaultgarage.

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Intercooler opgeblazen? Turbo? Turbo sensorsolenoid

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ik herken dit, met een toyota previa hadden we dit ook een keer. Lekker tegen de berg opblazen met de auto volgepakt en 6 personen erin. Lampje op het dashboard begint te branden en alle vermogen weg. Volgens mij is dit een veiligheids instelling in de motor. Op dat moment gooit ie alle turbo druk weg door de druk klep om zo schade te voorkomen. En aangezien de airco nogal wat weerstand veroorzaakt zal die deze vermoedelijk ook uitschakelen om zo toch nog vermogen over te houden om de auto velig langs de kant van de weg te kunnen zetten.

Ongeveer 10 minuten motor uit en wat rustiger rijden nooit meer voorgekomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.