Renault Grand Scenic: water in brandstoftank

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

Hallo,

Twee weken terug viel ik in panne met mijn auto. Mijn garagist vond water in de brandstoftank en volgens hem kan dat water er enkel ingekomen zijn bij het tanken. Voor condensatie is de hoeveelheid water te groot.

Het tankstation - Q8 - beweert echter dat ze geen water hebben gevonden in hun tankstation en bovendien zeggen ze dat ik de enige was met een soortgelijke klacht. Ze willen dus niet tussenkomen in de (hoge) kosten.
Bovendien beweren ze dat je - als je water tankt - niet ver meer kan rijden en al na enkele 100den meters stil valt.
Ik heb echter wel nog 2 dagen kunnen rijden met het water in de tank.

Wie kan me zeggen hoe ver je nu al dan niet kan rijden met water in je tank? Waar hangt dit bijvoorbeeld vanaf? Hoeveelheid water, type auto,...

Het zou me erg vooruit helpen als ik hierover meer te weten kwam!

Alvast bedankt,

lies77

Geplaatst door lies77 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is zo benzine drijft op water, dus water zit onderin de tank maar door het bewegen zal het door de tank bewegen en zal dan minimaal opgezogen worden door de pomp en zal in eerste in het filter blijven hangen en op den duur in de brandstof pomp komen.
maar als het aan de pompstation zou liggen moeten er meer mensen last hebben, ik heb het in de praktijk meegemaakt dat er inderdaad water in een tank terecht was gekomen bij een tankstation. en toen stonden de auto's na 5 km stil een hele rits, dus ik vermoed dat het tankstation geen blaam treft,mischien zat er al lager wat water in je filter en tank en dan is het een keer gebeurd, wat waren de kosten als ik het mag vragen

lies77 (0), 13 jaar geleden

erg bedankt voor je uitleg. Mijn kosten bedragen volgens het bestek van de garage 2.982 euro. Hierin zitten nieuwe (ruilstukken) injektoren-brandstofleidingen-injectiepomp-distributieset-mazoutfilter-brandstofbuis-inspuitpompen en verstuivers...blijkbaar zat het water overal en moest dus alles vervangen worden...

LiesH (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Wij hebben nu net hetzelfde met onze auto voor. (hyundai 2006) Twee dagen na het tanken startte onze wagen niet meer. Onze garagist vond ook veel water in onze brandstoftank. Wel tankten bij Esso Izegem. Ook daar zeggen ze dat we de enige zijn en dus niet willen tussenkomen, dit kunnen wij echter op geen enkele manier controleren.
Eind december nog waren ook 8 slachtoffers van water bij diesel bij de Esso in Willebroek, het heeft de krant gehaald en de slachtoffers werden wel vergoed.
Is er nog iemand die hier ergens onraad ruikt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.