Renault Megane: water in dorpel?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Sinds enkele maanden hoor ik vloeistof ruisen bij het optrekken en remmen, van voren naar achteren. Volgens een kenner zou het water kunnen zijn dat in de dorpel is vast komen te zitten. Weet iemand hoe ik het afvoergat kan vinden en doorprikken?
Alvast dank.

simson

Geplaatst door simson , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

Petje57 PRO, 14 jaar geleden

Boormachine? Priem?

320, 14 jaar geleden

afvoergootjes schuifdak verstopt?

simson, 14 jaar geleden

Dank voor de antwoorden. Deze auto heeft geen schuifdak, ik vermoed dat het regenwater er via de motorkap in terechtkomt.

gripzz, 14 jaar geleden

[quote=simson]Dank voor de antwoorden. Deze auto heeft geen schuifdak, ik vermoed dat het regenwater er via de motorkap in terechtkomt.[/quote]
Ik neem aan dat je een Scenic hebt en het de dorpel aan de rechterkant betreft.
Via het gat waar de toevoerbuis van de ruitensproeiervloestof zit, zit een stukje schuimrubber. Dit schuimrubber houd veel tegen, maar zo nu en dan kunnen er bladeren etc in komen. Via je spatscherm kunnen ze die drap verwijderen en de dorpel schoonmaken en dan kan je er weer een paar jaar tegen aan.

Geef even een reactie of dit daadwerkelijk de oplossing is, ik ben benieuwd.

simson, 14 jaar geleden

De garage heeft het verholpen. Zij zeiden dat de afvoergaatjes waren verbogen (waarschijnlijk doordat de onderkant van de auto op de grond is gekomen o.i.d. Ze hebben de gaatjes doorgeprikt en weer groter gemaakt. Waar die gaatjes zitten is me nog steeds niet duidelijk. Ik heb overigens een gewone megane, geen scenic.
Dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.