Renault Megane: Waterpomp problemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Ik bezit een Renault Megane 1.9 Diesel uit 2000. Begin dit jaar was het 5 jaar geleden dat de Distributieriem vervangen was, dus heb ik deze bij de Renault dealer laten vervangen. Er werd toen vermeld dat waarschijnlijk ook de waterpomp vervangen moest worden, daarmee ben ik akkoord gegaan. Uiteindelijk is alleen de distributieriem vervangen en hebben ze de bestaande waterpomp weer teruggezet. Afgelopen week kreeg ik problemen met de motor.

Op het dashboard ging het stop-lampje branden en er kwam rook uit de motor aan de kant waar de distributieriem zit. De temperatuurmeter bleef echter in de normale middenstand staan. De hulpdienst van Renault (route service) kwam tot de conclusie dat de waterpomp kapot is. De garage heeft nu gezegd dat de waterpomp niet door de distributieriem wordt aangedreven en dat de problemen met de waterpomp niet komen door het vervangen van de distributieriem.

Ik ben geen auto-deskundige, maar van deze opmerking klopt volgens mij niet veel. Ik vind dat wanneer 2 maanden na de vervanging van de riem de waterpomp kapot gaat, de garage een inschattingsfout heeft gemaakt. De garage moet de montage van de nieuwe waterpomp betalen en de materiaalkosten voor mijn rekening zullen zijn. Graag zou ik jullie mening horen over deze zaak.

diesel_wallie

Geplaatst door diesel_wallie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

hmmm
bij renault
ga maar in discussie
ja/nee/ja/nee
hou vol
dealers staan los van ren nederland

AS1 (105), 17 jaar geleden

Jaja, eerst wel adviseren over de waterpomp maar nu die kapot is roepen dat ie niet op de disriem zit (ze hebben hem nog los gehad!) ?!
De dealer probeert nu met leugens er onder uit te komen. Niet pikken.
Jij nieuwe pomp betalen, hun het werk, zou inderdaad een nette oplossing zijn.

Tip voor anderen: altijd die pomp ook vervangen

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

liever de




?uni??????

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het klopt dat de pomp niet achter de distributie loopt. Lijkt me sterk dat de pomp los is geweest, dat hoeft namenlijk niet. Waarschijnlijk lekte op het moment dat de distributie vernieuwd is de pomp niet, en is daarom deze niet vernieuwd. Dat kan ik alleen maar netjes vinden van de betreffende dealer, ik had denk ik hetzelfde gedaan, onderdelen vervangen die nog goed zijn is namenlijk onzin. Het zou kunnen dat doordat de nieuwe multieriem iets strakker gemonteerd is dan de oude, de pomp iets meer op zijn donder heeft gekregen, en dat deze daardoor is gaan lekken, dit is gewoon pech denk ik. Voor hetzelfde geld had de pomp het nog een heel aantal jaartjes en kilometers uitgehouden. Ondanks dit denk ik dat het van de betreffende dealer wel zo redelijk zou zijn om u in dit geval financieel tegemoet te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.