Renault Clio: Waterpomp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De waterpomp van mijn auto is lek, nu is deze nog geen 3 jaar geleden, aug 2005, vervangen gelijk met de distributieriem en aanverwant spul. Is dit gewoon pech? Lijkt me dat een waterpomp wel langer mee moeten kunnen gaan. Zou ik hier iets op de dealer kunnen verhalen?

Pulkas

Geplaatst door Pulkas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Indien mogelijk,graag meer autogegevens+km stand aub.

Pulkas (0), 15 jaar geleden

De auto is een Clio RN 1.4 met Maxx pakket (zonnedak, lichtmetalen velgen en radio/stuurwiel bediening) uit januari 2000. Distributieriem inclusief waterpomp vervangen in augustus 2005 (geschatte kilometrage destijds 60.000 km). Huidige kilometrage is 105.000 km.

Nog meer gegevens nodig?

markievandetuftufclub (0), 15 jaar geleden

een waterpomp zou 200.000 km mee moeten gaan maar een garantie is het nooit dat zulke dingen niet
ineens kapot gaan. Het is wel erg snel na 45.000

meeder (0), 15 jaar geleden

het is inderdaal wel snel, maar ik zou ook een waterpomp geen 200.000km laten zitten.
Als de waterpomp nu vervangen moet worden en hij wordt ook door de distributieriem aangedreven dan zou ik ook meteen de riem vervangen, deze is nu 3 jaar oud en na 4 jaar moet je hem zowiezo vervangen.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Pulkas,
Renault schrijft voor elke 5jaar of 120000km, afhankelijk wat eerst bereikt wordt, de distributieriem te vervangen. Bij een dealer krijg je helaas maar 1 jaar garantie op de uitgevoerde werken. Als ze toen effectief de waterpomp vervangen hebben, is het wel snel dat ze nu lekt. Reden kan een te strak gespannen riem zijn, of de afdichting tussen motorblok en pomp die niet correct is aangebracht. Jammer, maar als je een distributieriem loshaalt of ontspant, moet je deze vervangen. Pech gehad, toch niet te lang wachten met vervangen, want de koelvloeistof vreet je riem stuk.Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.