Renault Clio: Welke voltage op draad van lambdasonde?

Bouwjaar: 1991

Hoe hoog moet de spanning zijn op de lambdasonde signaaldraad.
Draad vanaf de ECU lambdasonde los en auto op contact.
CLIO 1.4 Bendix/Siemens E7J motor.
Al vast bedankt.

UNIVERSEEL11698

Geplaatst door UNIVERSEEL11698 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Het signaal varieert van 0.1 tot 0.9 volt met een frequentie van 1 hz. De zwarte draad is altijd de signaal draad. Verder heb je twee witte, een plus en een min voor het verwaringselement. En ook nog een grijze dat is de massa van de sensor zelf.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik bedoel de spanning vanaf de ECU, inderdaad de zwarte (niet de lambdasondespanning).
Ik vermoed namelijk een breuk (weerstand) in deze draad.
De witte draden ook niet (deze hebben de goede spanning).

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Een draadbreuk kun je alleen lokaliseren door een weerstandsmeting/doorgangsmeting met je multimeter. Dus je ene probe op de stekker aansluiting losgekoppelt bij de lambda sensor en je andere probe op de losgetrokken stekker aansluiting op je ecu. Bij mij weten geeft een lambda sensor een spanning af en staat er geen spanning op de signaaldraad van de ecu naar de sensor. Hier zijn ook geen referentie gegevens van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.