Renault Megane 1.9 D: Wiellagers achter resoneren

Bouwjaar: 1998

Al sinds enige tijd was het aan het 'zoemen' achterin mijn megane en ik verdacht de wiellagers. Het werd de afgelopen tijd dusdanig erg dat de radio er bijna niet boven uitkwam.
Vandaag heb ik dan ook de rechter wiellager achter vervangen en het was al een stuk minder. Nu links dus nog.

Mijn vraag is eigenlijk simpel, welk aanhaalmoment moet op de borgmoer gebruikt worden en heeft iemand toevallig een digitale vraagbaak voor deze auto?

basze

Geplaatst door basze (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb geen digitale vraagbak maar die moer moet je gewoon vast zetten maar weinig uit maar als je hem vast zet draai dan ook tegelijk aan de trommel(of wiel) Dan trek je het lager niet scheef en dan gelijk aandraaien.succes

Renault_liefhebber (0), 19 jaar geleden

Als je de naafmoer bedoeld is het 175Nm.

basze (0), 19 jaar geleden

De trommel met lager was er zo op te schuiven, het lager heb ik op mijn werk met een hydraulische pers eruit geperst. Waarna ik het nieuwe lager gelijkmatig met het oude lager in de trommel geperst heb.

Nu zoek ik alleen nog maar een digitale vraagbaak (pdf-formaat ofsoow)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.