Renault Megane: Xenon inbouwen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCi

Goedenmiddag,

Ik heb een Megane II fase 1 zonder xenon verlichting.

Als ik nou complete originele xenon koplampunits inbouw in mijn auto zijn er dan nog veel aanpassingen nodig om ze werkend te krijgen?

Ik wil wel xenon maar niet van die achteraf inbouw setje's.

En dan hoef ik geen antwoorden zoals hoogte regeling en wasinstalatie want dat weet ik wel het gaat er mijn om of er elektrische nog iets moet gebeuren.

Wie kan mij daar een antwoord over geven?

Groet,
A110

A110

Geplaatst door A110 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

roygsi (0), 16 jaar geleden

als je Megane koplampen met xenon kunt krijgen, moeten die er zo in passen en is het een kwestie van de originele stekkers weer op elkaar klikken.

maar waar wil je de complete koplampen halen tegen een redelijke prijs?
achteraf setje kun je tegenop zien, maar je ben voor 100 - 150,- klaar en installeren is vrij simpel.

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat het niet zo gemakkelijk gaat. Xenon word aangeschakeld via een relais, en gewone verlichting meestal via de schakelaar. Maar als je de electronica erin knutselt en middels een relais deze aanschakeld via de schakelaar kom je al een heel eind. En dan heb je nog je boordcomputer die er zijn eigen mening over kan hebben. (ik weet niet of je dat hebt) Aangezien het stroomverbruik niet gelijk is zal de computer het opmerken.

sgm (0), 16 jaar geleden

Dat lijkt allemaal wel mee te vallen in de praktijk. Die setjes zijn juist gemaakt om gewoon 1 op 1 de standaard lampen te vervangen. Alleen verdient het wel de voorkeur om een set met 4300K lampen te nemen. Die geven het meeste nuttige licht en geven de minste irritaties bij medeweggebruikers. Helaas zijn die iets moeilijker te krijgen dan 6000K of meer setjes. Standaard HID (Xenon) in auto's is 4200 of 4300 Kelvin.

Wat lampdetectie en CAN bus betreft: er zijn setjes die geschikter zijn voor dit soort auto's. Hoe en wat kun je het beste bij een leverancies navragen.

A110 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie's,

Ik was gewoon benieuwd of het mogelijk was om het origineel te houden.

Maar er komt toch nog wat meer bijkijken.

Originele lampunits staat het woordje xenon in dus is het origineel en zal er ook koplampsproeiers op moeten en de hoogt regeling moet aanwezig zijn.

Dit is nog niet voor de APK voor mijn auto maar wel als je aangehouden wordt.

A110

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Nee hoor politie kijkt daar echt niet naar, is niet eens een feit code voor.

Hans4040 (295) PRO, 16 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img408.imageshack.us/img408/9740/...[/img][/url]


€159,=
inbouwen kun je zelf, 1 uurtje werk.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=A110]Originele lampunits staat het woordje xenon in dus is het origineel en zal er ook koplampsproeiers op moeten en de hoogt regeling moet aanwezig zijn[/quote]
Auto's die af fabriek met Xenon verlichting geleverd worden dienen te zijn uitgerust met automatische niveau regeling en een wis was installatie op de koplampen. Echter voor het later inbouwen van Xenonverlichting gelden deze regels niet. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft te kennen gegeven dat bij de APK keuring alleen gelet wordt op het lichtbeeld. Dit lichtbeeld veranderd na de inbouw van de Xenonverlichting niet omdat het brandpunt van de Xenonlamp in de bestaande reflector hetzelfde blijft.”

[b]bron:[/b] RDW


Gr. paul

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

sterker nog, ik heb orgineel xenon in mijn laguna, en de was installatie werkte niet. Is niet eens een afkeur punt. Het moet er op zitten voor de homolegatie, maar er staat niet in de de APK regels dat het moet werken.

Aldus iemand anders

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Safrane10698]sterker nog, ik heb orgineel xenon in mijn laguna, en de was installatie werkte niet. Is niet eens een afkeur punt. Het moet er op zitten voor de homolegatie, maar er staat niet in de de APK regels dat het moet werken.

Aldus iemand anders[/quote]
tenzij de datum eerste toelating 1 jan 2007 of later is....dan moet de hoogteregeling en koplampwas instalatie wel aanwezig zijn!...maargoed deze wagens hoeven nog geen apk he.....

http://www.hella.nl/produktion/HellaNL/W...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.