Renault Megane: Xenon lamp LV brand niet door groene voedingsdraad zonder spanni

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

Van Renault Megane uit 2007 brand de linker Xenonlamp niet meer. Lamp en Ballast gewisseld met rechts en dat is niet de oplossing. Tevens zekering gecontrolleerd en deze is ook OK.

Vervolgens de spanning gemeten op de stekker en nu blijkt links slechts 1 Volt te geven, terwijl rechts wel 12 Volt geeft.

Ik heb deze groene draad gevolgt en deze blijkt naar binnen in de auto te gaan.

In een topic van 2007 (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... staat een vergelijkbaar probleem, maar daar wordt gesproken over kortsluiting. Zou dat hier ook het geval kunnen zijn?

Wat is nu de beste oplossing? Kan een (Renault) garage met deze voorkennis het snel/goedkoop oplossen?

RenaultDiesel2007

Geplaatst door RenaultDiesel2007 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Vragen zou ik zeggen , ze zullen toch de laptop er aan moeten hangen om te kijken wat het storingsgeheugen zegt.

RenaultDiesel2007 (0), 9 jaar geleden

ja dat zou kunnen helpen.

Ik heb de verlichting ondertussen wel aan de praat.

Wat ik heb gedaan als tijdelijke oplossing is ik de groene draad van de rechterlamp koppelen met de groene draad van de linkerlamp. Dat hielp niet want toen brandde de zekering van de rechter door. Gelukkig ondertussen ervaren met het verwijderen van de accu om bij het zekeringskastje te komen, en tot mijn verbazing bleken er nu 2 10A zekeringen uit te liggen. Deze beiden vervangen en de groene draden weer op de juiste manier aangesloten.
En Voila: alles werkt weer.

Blijkbaar toch de zekering van LV, maar hier leek het eerder niet aan te liggen en gaf toch nog 1 Volt spanning. Nu dus afwachten wat er verder gebeurt.

Ondertussen gaat de Xenon RV steeds vaker knipperen. Dit was al zo voordat ik de lamp en ballast van links naar rechts verplaatste, dus er speelt nog wel iets anders ergens in de bedrading... Waarschijnlijk het probleem met het stekkertje richting de sensor op de achteras, zoals in het topic uit 2007.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.