293 bezoekers online

Renault Laguna 2002: 'Zagen' en Aircopomp?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb sinds dik een jaar een 2002 Laguna 1.8 GT op gas. Nu 165.000 km

Vorige week bij ABC in Uden geweest voor 2 zaken:
1. Fuseekogels. Vervangen voor 120 euro ex. btw. Dat vond ik keurig.

2. Voor het volgende probleem, zie hieronder, heeft de monteur het gasklephuis schoongemaakt en de computer uitgelezen en ingeleerd. Kostte 70 euro. Helaas heeft dat niets opgeleverd. Het probleem hieronder is er nog steeds. Ik had een tijd geleden al als antwoord van ABC hier gelezen dat het door het aanslaan van de de aircopomp komt. Ik heb er afgelopen week, ja met die hitte, eens op gelet. En ja, airco uit, 'zagen' (zie hieronder) weg. Airco aan en 'zagen 'is er weer.

Is er iets aan te doen??? Hieronder staat het probleem nog wat uitgebreider.

Met constant gas (op gas of benzine maakt niet uit) rijden, ook, maar niet alleen bij op cruisecontrol, fluctueert snelheid voortdurend; weer even sneller, even langzamer, sneller, langzamer etc... voelt 'zagerig' aan. Bij hogere snelheden, 120 km + voel je het niet meer.
Wat is er aan de hand?

Iemand een idee? Kan ik er zelf iets aan doen? Wat en hoe?Bedankt voor advies,

Patrick Bour.

pjmbour

Geplaatst door pjmbour , lid sinds 15 jaar geleden

8 Reacties

0

sytze, 13 jaar geleden

Slaat je aircopomp dan steeds aan en uit? Dar hoort wel, maar niet zo vaak dat je dat voelt in het rijden. Wat is de tijdsinterval van het aan en uitgaan?

Sytze

0

pjmbour, 13 jaar geleden

Dank voor je reactie, Sytze.

De interval is steeds een paar seconden. Trekken....paar tellen.... loslaten....trekken.....loslaten. En nogmaals, het is alleen voelbaar bij een constante snelheid onder de +/- 120.

0

sytze, 13 jaar geleden

Slaat je koelventilator wel in? Voor de condensor. Moet gaan draaien zodra de pomp inslaat.

Sytze

0

Double G, 13 jaar geleden

Op het moment van inschakelen van de airco wordt er meer motorvermogen gevraagd, waardoor de motor voor je gevoel iets zal inhouden. Hier is niets an te doen. Waar je wel eens naar zou kunnen laten kijken is of er nog voldoende koudemiddel in de airco zit. Als de hoeveelheid in de loop der jaren is afgenomen zal de airco met steeds kortere intervallen in en uit schakelen.

0

ejnn, 13 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem, echter alleen als hij stil staat voor een stoplicht. Loopt de auto, niets aan de hand. Als de airco aan staat, dan zie je het toerental terugzakken en opeens begint de auto iets te bonken (dit gebeurd 1 keer per stil stand). Daarna wordt het toerental verhoogd en heeft daarna geen problemen meer. Voor mij is dit een acceptabel optredend fenomeen

0

sytze, 13 jaar geleden

Volgens mij is er weinig aan de hand hoor, als ik alles zo lees.

0

pjmbour, 13 jaar geleden

OK,

4.500 km gereden op vakantie en toch ben ik benieuwd of ik iets aan het probleem kan doen.

Wie??

0

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna, 13 jaar geleden

Als je de airco op 16 graden zet, zal deze toch een langere tijd aanstaan. Als het de airco pomp is zal het "zagen"weg moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.