Renault Espace: zekering ? Achter ruitenwisser / openen sluiten knipperlichten /

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DCI

Goedendag,

ik heb sinds enige tijd dat een aantal dingen aan de achterkant van de auto het niet meer doen.... wellicht dat iemand mij kan vertellen waar ik het zoeken moet....

Mijn achter ruitenwisser werkt niet meer

Mijn raam in de achterdeur kan normaal gesproken los worden geopend. Echter, bij het openen en sluiten van de auto met de sleutel / afstandbediening wordt het raam niet open gemaakt en krijg ik het dus niet open.

Als ik de auto afsluit gingen normaal gesproken mijn knipperlichten enkele malen knipperen ten teken dat de auto danwel open of dicht was. Ook dit functioneert niet meer (de knipperlichten zelf doen het nog gewoon evenals de gevarenlichten)


Ik heb al mijn zekeringen optisch gecontroleerd maar ik kom er geen een tegen die stuk is. Wel het eerste waar ik zelf aan denk maar ik heb ze allemaal bekeken omdat ik ook niet weet welke voor dit deel van de auto is (het staat niet op de afbeelding naast de zekeringen.... tenminste, niet voor zover ik het kan zien)

Iemand enig idee waar ik dit probleem zoeken moet ?

Een foto van de zekeringen kast bijgevoegd, wellicht dat iemand mij kan zeggen welke dan toch stuk zou kunnen zijn.

Bij voorbaat dank !!

[url=http://img213.imageshack.us/i/zekeringen...][img]http://img213.imageshack.us/img213/2559/...[/img][/url]

Henri Amand

Geplaatst door Henri Amand (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Ga maar eens zoeken naar draadbreuken ter hoogte van de doorvoertule bij de achterklep. Dikke kans dat er een of meerdere draden door gegaan zijn door het vele open en dichtdoen.

suc6
Peter

Henri Amand (0), 14 jaar geleden

Getver.... met tule neem ik aan dat je (in mijn geval) dat rubberen buisje bedoeld wat aan de bovenkant van de klep de auto in gaat. Die ziet er dus nog helemaal gaaf uit.... Kon me niet voorstellen dat er 3 dingen tegelijk uitvallen als daar wat in stuk gaat.

Tenzij het allemaal 1 aardedraad is natuurlijk... en de aardedraad stuk is...

Ik zal het dan open moeten gaan snijden want het lijkt er niet op dat ik deze draden op een normale manier kan inspecteren helaas.

Bedankt voor de tip zo ver.

groeten

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Henri,

Ik zou 'm zeker niet opensnijden, dan kan er vocht bij je kabels komen, vinden ze ook niet leuk. 't Is vaak een kwestie van hier en daar wat bekleding losmaken zodat je bij de draadboom kunt komen. Tule (buisje dus inderdaad) kun je uit z'n gaten peuteren om te kijken waar de breuk(en) zit(ten). Heb net anderhalve week geleden de achterklep van m'n Carisma opnieuw bedraad, van de 13 draden die door de tule gingen waren er 6 door en twee verregaand gaar. Klus is verder op zich goed te doen als je maar voorzichtig bent met loshalen van bekleding of kleppanelen. Zit vaak met een of ander kliksysteem in elkaar.

suc6
Peter

Henri Amand (0), 14 jaar geleden

Yep, de bekleding in de achterklep zie ik nog wel zitten, ik kijk een beetje op tegen de bekleding tegen het dak van de auto....

Maar inderdaad, stuk snijden was een slecht idee. Wel het makkelijkste :-)

Het lijkt mij eerlijk gezegd ook de meest logische oorzaak van het probleem.... tenzij iemand anders nog met iets makkelijks komt (Ik duim sterk, tegen beter weten in, dat er ergens een verborgen zekering is :-) ) zal ik het dan inderdaad maar allemaal moeten demonteren....

Bedankt voor de tips zover !

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

als de auto denkt dat de achterklep openstaat dan werkt de wisser niet ,kan de ruit niet open en doen de raw het niet bij opene en sluiten .
maar als dit het geval is blijft ook de kofferbak verlichting branden als de klep dicht zit.

Henri Amand (0), 14 jaar geleden

Meneer ABC, u doet me er aan herrineren dat ik eigenlijk enorm dom ben. Ik heb dit probleem al geruime tijd en inderdaad, die geruime tijd geleden bleef ook de kofferbakverlichting branden ! Dat lampje heb ik er toen dus maar uit gehaald en verder nooit meer aan gedacht.

Aldus, het lijkt er inderdaad op dat het raam "denkt" dat hij niet dicht kan..... het raam zit ook was "los". Niet helemaal los maar het viel mij al op dat er wel wat speling in zit. In het verleden wel geprobeerd of als ik het aanduw het raam dan wel mee open en dicht gaat maar dat deed het niet dus ik heb altijd gedacht dat het geen probleem zou zijn....

Het lijkt er dus inderdaad op dat dat toch het probleem is......

wederom dank

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

de schakelaar voor de achterklep zit volgens mij in het linker slot ,ff contro;eren

Henri Amand (0), 14 jaar geleden

Eerst even gecontroleerd of het lampje in de "achterbak" echt bleef branden en inderdaad, dat blijft branden dus dat lijkt in ieder geval fout te gaan.

Daarna het linker slot (in de achterklep, niet het uitstekende deel wat op de wagen zit) losgehaald en helaas, daar de schakelaar niet gevonden. Gelukkig wel aan de rechterkant :-)

Schakelaar los gehaalt. Hij lijkt te werken... zit in ieder geval niet vast of zoiets. Om tijdelijk van het probleem af te zijn dacht ik dat het wellicht een slim idee was om de draden met elkaar te verbinden. Draden kaal gehaald en verbonden, helaas hielp dat niet. Het zal dus een schakelaar zijn die intern juist de draden met elkaar verbind en als de klep dicht is de draden juist niet meer verbind.

Dan lijkt het mij dus dat de oplossing is gewoon een van de twee draden van de schakelaar door te knippen.....

En had ik dat maar eerder bedacht want ondertussen heb ik alles weer gemonteerd :-)

Binnenkort dus maar eens proberen om een draad door te knippen.... alleen is het wat jammer dat als ik dat doe dat er geen weg terug meer is. Die draden zijn namelijk niet zo makkelijk weer aan elkaar te monteren (als het toch iets anders blijkt te zijn) zonder de hele bekleding van de achterklep te verwijderen.

Weet iemand toevallig of er op het slot van het glas (bij dit model kan het glas ook los open en dicht) ook zo'n schakelaar zit ?

Ik bedenk me namelijk opeens dat de achterklep gewoon nog op slot gaat.... je zou denken dat als die schakelaar niet meer functioneerde dat dan ook de achterklep niet meer op slot zou gaan.....

groeten en to zo ver hartelijk bedankt !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.