Rover Rover 214 SI: Startonderbreker gaat er niet meer af

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Vrijdag met het starten van mijn Rover (214 si uit 1997) stopte de auto ermee. Hij deed werkelijk niks meer, geen lampje nog wat ging branden... Startkabels geprobeert, dat werkte niet. ANWB erbij gehad, die wisten het ook niet... dus de auto maar naar de garage gebracht. Daar bleek dus dat het probleem in de startonderbreker/alarm zit. Ze krijgen het er niet meer af en zodoende wil de motor ook niet meer starten. Ze weten niet hoe ze dit moeten verhelpen dus vandaar dat ik het hier voor wil leggen. Is hier meer over bekent bij iemand? Alle tips zijn welkom! Even ter aanvullig: de auto reageert niet meer op de afstandsbediening van de auto, reageert gewoon nergens op.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes Alinda.

dzjippie

Geplaatst door dzjippie , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

eddyarc, 12 jaar geleden

Normaal kun je de onderbrekking uitschakelen door met een code van de auto die je via chassisnummer kunt opvragen bij rover dealer deze code moet je invoeren door met de sleutel het linkse voordeur x aantal keer te sluiten volgens de code dan wordt deze onderbrekking uitgeschakeld voor meer info hoor bij een rover dealer
succes.

dzjippie, 12 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, we gaan het proberen!

dzjippie, 12 jaar geleden

Even een update:

De code is niet op te vragen volgens de dealer. Die zou op het kaartje moeten staan, dat kaartje heb ik wel maar die is leeg. Wat hij wel kan doen is een nieuw kastje inbouwen voor totaal 150 euro, uiteraard met nieuwe code e.d. Waarschijnlijk gaan we voor deze optie want de garage waar die nu staat zit ook met de handen in het haar. Hij moet dan wel naar Tilburg toe, dus daar gaan we nog een oplossing voor zoeken. Ik denk dat het slepen word want via de ANWB is dit niet te regelen.

eddyarc, 12 jaar geleden

het systeem is te overbruggen maar is zeker niet gemakkelijk omdat deze op 3 verschillende plaatsen is onderbroken

dzjippie, 12 jaar geleden

We hebben ervoor gekozen de auto naar Tilburg te slepen. Expres op zondagochtend gedaan omdat het dan lekker rustig is. We zijn 3 kwartier onderweg geweest en dat viel me alles mee. Als ik voor 150 euro klaar ben vind ik het een goede oplossing. Voor dat geld heb ik geen andere wagen en ik heb hem hard genoeg nodig voor mijn werk. Nu maar hopen dat het hiermee verholpen is, volgens de dealer 90% kans en volgens mij garage kan het niks anders zijn.

dzjippie, 12 jaar geleden

Update: Vandaag werd ik gebeld dat de auto klaar was! Het nieuwe kastje zit erin en ze hebben ook meteen (na overleg) de accu vervangen. Die was heel slecht, had mijn garage ook al gezegd. Vanmiddag heb ik de auto weer opgehaald en hij rijd weer als een zonnetje! Ook heb ik meteen de code gekregen van het kastje, mocht dit weer een keer gebeuren kan ik hem in ieder geval zelf ontgrendelen, erg handig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 214 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.