Saab 900: Uitvallen stuurbekrachtiging en verwarming en accu problemen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

Hallo Tijdens de vorst hadden we bij lage snelheden last van een piepend geluid, bij snelheden boven de 50km was dit verdwenen. En toen we vandaag 20km hadden gereden ging de accu lamp branden. ANWB heeft alles doorgemeten, moest een nieuwe accu in. De dynamo was ook niet optimaal. Terug rijdend naar huis ging(met nieuwe accu) het accu lampje regelmatig branden. De verwarming werd niet warm, maar de motor temp. liep enorm op en bleef net iets onder max. hangen. De stuurbekrachtiging werkte ook niet meer. Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? Voordat de accu leeg was (en voor de vorst) hadden we geen enkel probleem.

Anne04

Geplaatst door Anne04 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je multiriem is versleten of de spanner is kapot zodat je riem slipt en word je waterpomp-- en stuurbekrachtiging--dynamo poelie niet meer meegenomen in ieder geval niet meer mee rijden en je multiriem of V-snaar na laten kijken

Anne04 (0), 14 jaar geleden

Hi Robby, dat klinkt heel logisch. Ik bel morgen de dichst bij zijnde garage, had er nog mee naar Haaima willen rijden (Amsterdam-Barneveld) maar dat is te riskant. Ik laat je nog weten wat de diagnose is. Thanks voor je reactie.

Anne04 (0), 14 jaar geleden

Hallo Robby, Het was de nokkenas poelie (schrijf je dat zo?) die stuk is gegaan. Artis Garage heeft hem gerepareerd en de auto rijdt weer als een zonnetje.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik denk krukaspoulie,nokkenaspoulie loopt geen multiriem overheen,maar goed hij is weer inorde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.