Seat Ibiza: 15536-p0405

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2 CFWA

De klant komt met de melding dat zijn Mil brandt, tijdens uitlezen krijg ik de code 15536 - P0405 (egr, temperatuursensor (G98), signaal te laag).
Nu krijg ik bij de dealer te horen dat deze sensor G98 bovenin zijn roetfilter geschroefd zit maar in werkelijkheid zit daar geen sensor en nu lees ik hier een zelfde probleem waarop oldford reageert dat dit niet te maken heeft met een temperatuursensor maar met de positie van de egr-klep. De plaatser van dit probleem heeft echter verzuimd om te laten weten hoe dit afgelopen is dus daarom vraag ik langs deze weg om info over deze storing voordat ik onderdelen ga bestellen die ik niet nodig heb en waarschijnlijk niet retour kan doen.

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

16789 P0405 Positiesensor klep uitlaatterugvoersysteem A (G98), signaal te zwak (gerritspeek.nl)

Die code 15536 ken ik niet.

Maar dit wordt gewoon een nieuwe egr koeler hoor. En inderdaad het gaat over die positiesensor. Meestal lekken ze ook nog koelvloeistof inwendig.

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

Okee, dat is wat ik al vermoede, weet je toevallig hoeveel werk het vervangen van de egr-koeler is Richard?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dit is wel mits de bedrading wel in orde is he maar daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

Officieel moet je het subframe en roetfilter verwijderen en dan heb je alle ruimte maar je kan ook alleen de rechtere as verwijderen en roetfilter ofzij gooien en onderste motorsteun los en blok naar vooren kantelen, wat leidingen e.d. los en dan kan je hem er ook tussenuit wurmen maar ik doe altijd subframe omdat ik geen zin heb in gewurm en dan maar uitlijnen erbij voor lief nemen.

P.S. Stuurhuis laten hangen, deze alleen van subframe losschroeven.

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

Thanks, ga er volgende week mee aan de slag.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Succes!

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

Missie geslaagd, ik heb gewoon het subframe en het complete roetfilter gedemonteerd, en natuurlijk de rechter aandrijfas. Dit is eigenlijk zo gebeurd en dan kun je er verder vrij goed bij. Bedankt voor het advies.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat klopt, lekker het jezelf makkelijk maken toch alleen die as had je kunnen laten zitten, je kan roetfilter er net overheen verwijderen maja dat weet je dan weer voor bij de volgende hahha maar mooi dat het weer voor elkaar is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.