Seat Cordoba: af en toe stotteren en afslaan

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Al een poosje houdt mijn Cordoba af en toe in bij een warme motor, dan lijkt het net alsof hij een paar vonken niet krijgt, maar telkens ging hij gewoon verder. Nu heb ik laatst gehad dat hij afsloeg (koude motor) en kreeg hem na flink starten wel weer aan.

En nu is het al zo ver dat hij na even rijden (motor is nog niet echt warm), dat je hem niet of heel moeilijk aan de praat krijgt. En bij mijn vrouw was het al zo ver dat hij afsloeg tijdens het rijden en ze kreeg hem niet meer aan de praat. Later op die dag ben ik hem op gaan halen halen en hij startte gelijk. Nu staat ie bij de garage, maar ze kunnen niks vinden.

Is er iemand die deze ervaring kent en misschien een oplossing heeft?

Groeten,

André.

prutser9190

Geplaatst door prutser9190 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem met een cordaba vario, niet zo erg als jij hebt, de mijne is een 1.6 AEE motor uit 1998 deze loopt niet echt lekker stationair (als warm is)slaat af en toe af bij stoplicht als koud is gaat eerst laag stationair lopen en slaat soms net niet af maar af en toe wel(start wel gewoon meteen). Ik heb geen foutcode kunnen uitlezen en trekt ook zover ik kan controleren geen valse lucht. Ben zelf aan temperatuur sensor aan het denken. Lambda-sonde is geen originele maar zit er al 2jaar in zonder problemen. Iemand een idee? Verder loopt auto prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.