Seat Leon: afstandbediening

Bouwjaar: 2002

We hebben hier een leon staan waarvan de centraaldeurvergrendeling wel werkt maar de afstandbediening via de sleutel niet! Synchronisatie zoals beschreven in het boekje gaat niet!( ooit al maar genoeg gedaan dus daar ligt het niet aan). Wat zou de oorzaak kunnen zijn! Wat komt er het meeste voor! Hoe moet ik hier aan beginnen! oh ja ecu gaf geen storingen! De dealer gaf geen zinnig antwoord op mijn vraag!

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo snaponboy

wat waren de foutcodes? die evt, kunnen leiden naar de oplossing!

paul,

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal is het de afstandbed. zelf die defect is.Je zal een nieuwe moeten proberen en inleren.

Kan ook zijn dat je voeding over het s-contact niet wegvalt als je de sleutel uit contact haalt.Iets pas geleden ingebouwd toevallig?

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ik doe met alexander mee. lijken mij ook de logischte oplossingen.

mvg

p.k.8330 (0) PRO, 18 jaar geleden

deze afstandsbedieningen kun je inleren,heb het zelf al eens gehad met een toledo, na het inleren deed hij het gewoon weer ,zal proberen of ik de gegevens nog kan vinden zoja dan laat ik het weten.

p.k.8330 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens op topic 42822

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

9 van 10 lukt dat niet bij deze type seat en hij had het al geprobeerd via instruktieboekje zoals ik las.

snaponboy (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, binnen de 30 sec kontakt opzetten met sleutel zonder afstandbediening, vergrendel het bestuurdersportier met de hand, houd de vergrendeltoets ingedrukt, ontgrendel en vergrendel de bestuurdersportier met de hand, laat de ontgrendeltoes los,zet nu het kontakt af en verwijder de sleutel uit het kontakt, nu zou het systeem moeten werken maar het ledje op de sleutel doet niets anders als knipperen maar er gebeurd niets.
Als dit niet lukt dan voer de programmeringsprocedure uit, zou ik dat zelf kunnen met mijn vag-com en hoe ga ik te werk!
Zou ik deze afstandbediening even bij een andere auto kunnen proberen om het naderhand terug bij deze wagen te gebruiken??

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het probleem is als je deze afstandbed. op een andere auto prog. dan moet je de leerwaarde wissen(in de comfortmodule van die auto) om ervoor te zorgen dat je die afstandbed. niet op 2 auto's is geprog.

snaponboy (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb nu even kontakt gehad met de dealer en deze zegt als het ledje op de sleutel knippert dan moet hij op nieuw geprogrammeerd worden en dat kan alleen online zei deze! Zou ik dat niet zelf kunnen met m'n Vag-com!

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als het ledje op je sleutel knippert dan is je batterij nog vol.. meer niet....


mvg

probeer nou eens een andere handzender!!

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

altijd leuk dat we te horen krijgen of het probleem nu opgelost is :D

maarja :)

snaponboy (0) PRO, 18 jaar geleden

Vandaag bij de dealer geweest met een nieuwe afstandbediening maar wat blijkt ze hadden de verkeerde besteld, dus het is nog steeds niet opgelost! Donderdag een nieuwe afspraak!

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

suc6 :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.