Seat Leon: Waterpomp en zo.......

Bouwjaar: 2000

Paar vragen.........
Is het normaal dat een waterpomp, distributieriem enz. 2 jaar geleden vervangen is en nu weer stuk is?
Ik hoorde al geruime tijd een raar geluid in de motorkap maar bij z'n beurten en APK werd niets geconstateerd. Totdat ie vorige week telkens afsloeg.
Heb m naar eens naar de Seat gebracht en die zeggen dat de waterpomp met kit was dichtgesmeerd ipv vervangen terwijl men toen wel een nieuwe riem en pomp heeft berekend? Twijfel nu ook of er toen wel een nieuwe riem in is gegaan! Kan het zijn dat ik juist door het kitten ik deze schade heb? Hoe pak ik dit aan want ik ben eigenlijk errug pissig! (Ik ben de 1e eigenaar van de auto)Please help.

SeatM

Geplaatst door SeatM (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als het inderdaad een oude pomp betreft en je hebt destijds een nieuwe pomp berekend gekregen dan kan je verhaal gaan halen. (in ieder geval voor de pomp)(en ook bijdrage voor de riem die anders nog niet aan vervangen toe was geweest!)

en door een beetje kit (weet natuurlijk niet hoe het eruit ziet....) gaat er niets stuk....

en dat je riem nu weer vervangen dient te worden zal meer met de waterpomp te maken hebben dan met de riem zelf (je vermeld alleen niet hoeveel de auto in die 2 jaar gereden heeft), deze word namelijk maar 1 maal gemonteerd.


mvg

SeatM (0), 18 jaar geleden

Hallo, bedankt voor je reactie. De riem is vervangen in 2004 omdat de waterpomp stuk was. Beide zijn vervangen. Teller stond op 71.000 km. De waterpomp is dus gerepareerd met kit en ik weet niet of dat netjes gedaan is maar ik had toch liever een nieuwe pomp gehad omdat ik daar tenslotte ook voor betaald heb en misschien is deze lek wel ontstaan door een slordige kitter? Ik weet het niet. De pakking is in ieder geval helemaal weg en het ding ziet er niet uit. De laatste twee jaar heb ik ong. 10.000 km gereden. In totaal dus 81.000 km en al twee riemen.
Weet je zo voldoende? Niet te technisch worden he? want ik ben nogal een leek.... (in mijn nadeel zoals blijkt) Groetjes, Marij.

SeatM (0), 18 jaar geleden

Lees regel 1 en twee als beide zijn waarschijnlijk vervangen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.