Seat Cordoba: Airco en Koelventilatoren slaan niet in airco werkt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

We hebben hier een Cordoba staan met climatronic waarvan van een op andere moment airco en koelvannen niet meer werken. Airco opnieuw afgevuld.... geen effect module van fans vervangen onder accu geen succes..
Na vervangen module airco aangezet en ff laten lopen en in een keer werkt alles weer..... ook koelfans..
auto even 2 uur laten staan en niets meer.... kan dit ook met druksensor in aircoleiding te maken hebben????
Werkt allemaal beetje vreemd bij zo'n auto. Via massa en zo.. auto uitgelezen geen foutcodes ook niet in airco.. zekeringen goed! Kent iemand dit probleem, compressor rechtstreeks aansturen goed... ook het thermocontact gaat niet aan dus auto loopt warm!!
Alvast bedankt! Gr Roy

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hertz (0) PRO, 17 jaar geleden

beste roy;

Ik heb een tijdje geleden met een gelijkaardig probleem gezeten in een Leon '04.
Als je de schema's volgt betrefende de climatronic kan je zien dat alle sensoren in serie geschakeld zijn. Met andere woorden, als er één sensor niet functioneert naar behoren zal het systeem zich uitschakelen.

Heb je miscchien al eens geprobeerd de druksensor te bruggen?
Brug alle sensoren eens en zie of de a/c terug aanslaat.

groeten

laurens6452 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo , die grote zekeringen op de accu, je ziet er miss niks aan maar ik had het laatst dus ook, er zat een klein scheurtje in de zekering , naarmate het erger werd werd deze op de scheur zwart vandaar dat ik het zag als je er zo op kijkt zie je niks, maar meten is weten ;-)


grt L

Roy10511 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ff vergeten oplossing te plaatsen..
Maar probleem is opgelost los kontak onder zekering in zekeringkast op accu bij zekering van koelventilatoren!! En regelmodule ook defect! Aan de zekering zag je niks, maar is keer wat warm geweest volgens mij. Spul weer gerepareerd en alles werkt weer. P.s. pas op met meten (ook met schema) je krijgt rare dingen als die zekering defect is!!!
Gr Roy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.