Seat Cordoba: Electrische ramen....hou op!!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GLX

Oke, ik ben in het gelukkige bezit van een auto met elektrische ramen van de volkswagen-groep....kan iemand die engineers die hiervoor verantwoordelijk zijn even naar huis sturen, want de tranen schieten mij dus echt spontaan in mijn ogen!!

Een van de profi-leden op dit forum heeft al gemeld dat er betreffende de kunststof-geleideblokjes een modificatie van volkswagen op is gekomen...Hier moet ik de beste man/vrouw toch even rectificeren: Als er in de handel alu-blokjes beschikbaar zijn ter vervanging en ondertussen volkswagen gewoon doorgaat met kunststof rommel inbouwen is dit geen modificatie!! Ik heb een seat uit 94, ik heb zoekende op internet dit probleem al gezien bij Inca's, Cordoba's, Leon's, Toledo's en alle types VW bouwjaar tussen 1993 en 2004....lijkt me dat de heren er bij VW ondertussen wel achter zijn dat dit een design-improvement kan zijn he?!?

Maar goed...dat probleem had ik dus 2 jaar terug al gehad: Nu het volgende:
Mijn ramen draaien allebei niet meer naar beneden...d.w.z.: De motortjes krijgen niet genoeg stroom lijkt het...Dit is de stand van zaken nu:
-Allebei mijn portierbekledingen eraf...bedrading naar de motortjes doorgeknipt, omgekeerd. geel en zwart en wit en zwart
omgewisseld: En nu draaien ze niet meer omhoog....dus 1 draairichting krijgt op allebei de ramen niet genoeg stroom?
- Als ik spanning meet tussen de stekker van de raammotor en een aardpunt op het portier meet ik bij onbediende schakelaar op
beide contacten 12,4 V. Bij bedienen van de schakelaar omlaag valt bij 1 draairichting de spanning terug naar 0 V, bij schakelaar
omhoog blijft ca. 4,0 V over op het andere contact. Dit is bij beide portieren hetzelfde!

Mijn conclusie: Er blijft bij 1 draairichting een rest-spanning van ca. 4 volt ergens vandaan komen, waardoor de motortjes niet genoeg spanning krijgen om het hele raammechanisme bediend te krijgen.
Mijn vraag: HOE krijg ik dit snel gevonden/verholpen....heeft iemand dit al vaker bij de hand gehad?? Volgens mij zijn er lotgenoten genoeg ondertussen ;-) Ik sta nu echt op het punt om bij de sloop 2 ouderwetse zwengelramen te gaan halen nl.....

Groeten, een mechanisch engineer ( dus JA, IK ZIE FOUTEN IN CONSTRUCTIES, EN DIE EL.RAMEN IS ER EEN !! )

martsjello

Geplaatst door martsjello (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

martsjello (0), 17 jaar geleden

P.S.: Kan kloppen dat er lichte frustratie doorklinkt in bovenstaande stukje...:-)

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Rustig aan jonge! Het is al zo warm, kun je niet es ff direct stroom zetten op de draden van het motortje van de deur? Dan weet je tenminste zeker dat het niet aan de toevoer ligt.
Als ie dan wel goed draait heb je duidelijk een kink in de kabel.

Sytze

martsjello (0), 17 jaar geleden

ah, da's snel...kom net onder de douche vandaan (ja, een kouwe ;-) )
Direct stroom heb ik nog niet gedaan, maar als ik de bedrading aan de motor omdraai, heb ik het probleem de andere kant op:
zwart aan zwart en Geel aan Geel: Motortje draait linksom langzaam, rechtsom goed
zwart aan geel en geel aan zwart: Motortje draait rechtsom langzaam, linksom goed
Ik had dus het idee dat het niet aan het motortje ligt dan, toch?

martsjello (0), 17 jaar geleden

Nog niemand een verhelderende blik? of een adres waar iemand zit met een verhelderende electro-blik? ik ben echt geen vonken-expert, helemaal niet...En het mag duidelijk zijn uit mijn posts hier...ben ook niet echt dealer-fan, dus die oplossing kunnen we vast uitsluiten ;-)

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk toch dat je een storing in de toevoer hebt. Pak nou toch es 2 draadjes van de accu, of een andere accu, en zet die er es op, en pool ze dan es om. Ben benieuwd!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.