Seat Cordoba: Zelf afstellen van de koppelingskabel?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Bij onze Seat Cordoba Vario is binnen twee jaar tijd twee keer de koppelingskabel geknapt, precies bij de aansluiting met het koppelingspedaal. Volgens de man van de ANWB die mij hielp was dit een typische kwaal van een Cordoba. Nu heb ik er bij de grote beurt een nieuwe in laten zetten, maar die is wel heel strak afgesteld. Als ik de koppeling iets op laat komen "pakt" die 'm al, hij loopt ook een stuk zwaarder. Komt dit omdat er geen originele in zit? Kan ik de kabel zelf wat minder strak afstellen? Zo ja, hoe moet ik dan te werk gaan en heeft die dan ook meer ruimte om te schakelen?

lars1976

Geplaatst door lars1976 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk om te beginnen eens of het niet helpt om de kabel uit de beugel te halen die onder je kv tankje geplaatst zit..
als de kabel een rare bocht maakt wil hij ook wat zwaar gaan lopen...

en zelf afstellen zou ik toch niet aan beginnen aangezien je bij verkeerde afstelling je je koppelingsplaat aan een snel einde kan helpen.


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.