Seat Alhambra 1999: Airco pomp verwijderen bij Seat Alhambra TDI

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI, 81KW, AFN

Hallo,

Ik rij een Seat Alhamabra 1.9 TDI, 81KW met motor code AFN uit 1999.
Nu is de airco pomp voor de tweede keer in een jaar kapot. Eerste keer zat hij vast en toen heb ik de magnetische koppeling eruit laten halen zodat de pomp als dummy draait, maar nu maakt de pomp veel lawaai en het lijkt alsof de lagers van de poelie kapot zijn.
Omdat de airco het toch niet doet (wil hem ook niet maken) zou ik graag de airco pomp helemaal willen verwijderen. Maar als ik dat doe, loopt de V- snaar tegen de andere poelies. Is het mogelijk om de V-snaar goed te leggen zonder airco pomp of is mijn enige keuze de pomp te vervangen?
Volgens mij zit deze motor ook in de Golf uit die tijd, maar dan zonder airco. Dan moet het mogelijk zijn, toch?

Zo ziet het eruit :

Alvast bedankt!

Brior

Geplaatst door Brior (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

budbaroud (0), 10 jaar geleden

dag,

misschien is de handigste oplossing nog wel om de lagers van je aircopomp te vervangen zodat ie weer zijn werk als dummie verder kan doen?
kosten trouwens niet zo veel, en zijn relatief te vervangen dacht ik.
en zo ben je meteen van het hoofdbreken over een ombouw ivm je riem af, en kan je weer met een gerust hart karren!

groetjes,

bud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.