Seat Arosa: Arosa valt uit na gebruik lader in aanstekerlader

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Mijn Arosa 1.4 MPI vertoont dubieus gedrag nadat ik een telefoonlader gebruikte in de aanstekerlader.
In eerste instantie verliep mijn reis van ongeveer 20 km vlekkeloos, ik lade mijn telefoon in de lader en liep deze aangestekkerd terwijl ik boodschappen deed (dit deed ik wel vaker, altijd zonder problemen).

Na ongeveer 10 minuten (hij was dus nog half warm) kwam ik terug en de auto wilde niet starten. Hij maakte wel aanstalten maar 'pakte' gewoon niet. Hierdoor nam ik aan dat het niet de accu was.

Ik trok de lader eruit en gaf de auto even rust. Toen startte hij. Na 20 meter moest ik mijn gas loslaten en viel hij weer uit, maar na starten (met een hapering) kwam hij weer tot leven. Ik heb 10 km het gas erop moeten houden, iedere keer als er een stoplicht aankwam moest ik sideflippen door gas te geven terwijl ik remde, heel spannend. Het laatste deel van de rit 'deed hij weer normaal'.

Toen heeft hij 2 dagen stil gestaan en startte daarna prima. Vervolgens geen spatje last tijdens een rit van ongeveer 20 km. Tijdens deze rit had ik mijn TomTom ingestekkerd, maar eruit gehaald voordat ik de auto verliet.

Na het doen van de boodschap kwam ik terug bij een half warme auto die vervolgens wel startte, maar na ongeveer 4 seconden stationair lopen weer uitviel. Hij startte daarna weer direct, ik reed de parkeerplaats af en hij viel uit. Na een keer of 3 opnieuw starten, pakte hij uiteindelijk weer en moest ik wederom het gas erop houden. Hij is na 200 meter weer afgeslagen terwijl ik al 100 meter 50 reed. Wederom gestart en 20 km naar huis gereden. Eerste 10 km met het gas erop houden en laatste 10 km 'deed ie weer normaal'.

Hij heeft een APK en onderhoudsbeurt gehad in Sept. Verse olie,

Komt iemand dit bekend voor, weet iemand wat dit is?

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,
Mendy

Mendy

Geplaatst door Mendy (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou hem eens uit laten lezen , ik vermoed een dubieuse sensor , bdp , koelwater .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.