Seat LEON: controlelampje remvloeistof brand

Bouwjaar: 2012, Motorinhoud (cc): 1200

goedemiddag . ik heb een seat leon 1.2 tsi uit 2012. ik heb het volgende probleem. het controlelampje, wat volgens het instructieboekje aangeeft. er is een storing aan het remsysteem of er is te weinig remvloeistof. gaat na vijf minuten rijden bij koude motor aan. trap ik op de rem dan gaat het lampje uit.
ik heb de remvloeistof bijgevuld. ik heb de remblokken gecontroleerd. hier zit nog voldoende op.ik heb de banden erafgehaald ivm winterbanden omwisselen en zag geen vloeistof. ik heb de auto uit laten lezen. er werd geen foutcode gevonden. het is het controlelampje wat in de toerenteller zit. ik heb de dop van het remvloeistofreservoir er een paar keer afgedraaid om de vloeistof te controleren. maar nu zit er een ruimte tussen de dop en de remvloeistof controle schakelaar. misschien dat dit de oorzaak is. misschien heeft er iemand een oplossing of een foto van hoe de dop met de schakelaar moet zitten. er zit een uitsparing in het voorraadpotje van de remvloeistof. volgens mij moet daar het uiteinde van de schakelaar tegenaan geklemd worden. misschien gaat het lampje geregeld branden omdat de dop en vloeistofvlotter niet goed meer in de remvloeistof zitten. volgens instruktieboekje moet de remvloeistof na drie jaar vervangen worden. misschien dat hierdoor het controlelampje ook regelmatig aangaat.

john4967

Geplaatst door john4967 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

john4967 (0), 7 jaar geleden

ik ben bij de dealer langsgeweest en die geeft aan is geen remolieprobleem. remolie geeft een rood controlelampje aan. de dealer gaf aan of remblokken of de electronica er naar toe. ik heb de wielen er nog eens afgehaald en de remblokken zit bijna een centimeter blok nog op. ik heb het kabeltje dat naar het remblokje gaat niet losgehaald. dit zag er nog vrij nieuw uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.