Seat Cordoba: Cordoba 6L roest van binnenuit bij achterraam hoe aan te pakken.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Onlangs ontdekt dat bij het raam van mijn cordoba roest optreed van binnenuit.

Volgende opties al bekeken:

- Garantie via dealer, foto's 3 weken geleden naar Pon gegaan nog geen reactie. En ben bang dat ik daar niet veel van kan verwachten.
- Bezoek schadebedrijf word een dure grap omdat het raam er dan oa uit moet.

Zijn er meerdere 6L rijders met zelfde ervaringen?
Indien dit geen garantie blijkt te zijn, hoe dan makkelijk oplossen, met een lak stift of met blanke lak er direct overheen?

De roest is nog niet erg zichtbaar, het stoort me eigenlijk ook nog niet eens maar ik ben bang dat als er niets aan gebeurt het verder gaat roesten.

Als iemand tips heeft verneem ik het graag, indien ik het met de lak stift ga bijwerken ben ik bang dat het nog zichtbaarder word vanwege kleur verschil. Maar liever zit dan verder roesten.

[img]http://i46.tinypic.com/madqf8.jpg[/img]
[img]http://i49.tinypic.com/50qlcm.jpg[/img]

DennisAiS

Geplaatst door DennisAiS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hwnmuijs (0), 14 jaar geleden

Ik heb zelf al een aantal jaren een Cordoba 6L uit 2003, maar heb van roest geen last.

Ben je de eerste eigenaar van de auto?

Zo nee, probeer eens te achterhalen, of de auto in het verleden schade heeft gehad, of dat misschien om de één of andere reden de ruit ooit is vervangen.

Ik weet niet of er een centrale database bij bijv. verzekeringsmaatschappijen of importeurs is waar schadegevallen geregistreerd staan.
Anders kun je proberen te zoeken naar "spuitranden". Dit zijn randen waar de plaatdelen afgeplakt zouden kunnen zijn bij het spuiten, te herkennen aan een dof randje, of kleurverschil.
Meestal te vinden bij deur- of raamstijlen, of achter bekleding. Of oneffen plaatwerk achter de bekleding. Of enkele rondzwervende stukjes glas die ergens tussengekropen zijn etc.

Indien dit het geval is, dan is de reparatie misschien niet goed uitgevoerd, waardoor en nu roestvorming optreedt.

Misschien is er in het geval van een schadereparatie nog garantie op de reparatie.

Succes.

Hans.

DennisAiS (0), 14 jaar geleden

of de auto schade heeft gehad weet ik niet , heb het uitgezocht en nagevraagd en volgens de garages waar onderhoud is geweest is er geen schade geweest.

Het gaat mij dan ook voornamelijk om niet al te moeilijke oplossing om er voor te zorgen dat ea niet verder roest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.