Seat Ibiza: Gasklephuis reinigen of niet?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Mijn auto loopt stationair een beetje onrustig. Niet hele grote schommelingen in de toeren, maar toch trilt de auto een beetje en loop de motor moeilijk.
Op hogere toeren houdt de auto soms een beetje in tijdens het rijden. Ik dacht zelf aan het gasklephuis, omdat deze er best smerig uit ziet. (zie foto's). Of toch de luchtmassameter?
Is het nodig om het gasklephuis te reinigen, of is deze nog gewoon schoon genoeg?
Misschien een domme vraag, maar op de foto staat de auto uit. Moet de klep niet in gesloten stand staan dan? Nu staat deze een beetje open...



[url=http://postimg.org/image/4sivyf439/][img]http://s10.postimg.org/4sivyf439/IMG_263...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/7lc3ig4fp/][img]http://s10.postimg.org/7lc3ig4fp/IMG_263...[/img][/url]
o

MartijnVanZ

Geplaatst door MartijnVanZ (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee is normaal.
Beste wat je als eerste moet doen in dit soort situaties is hem eerst uitlezen en dan pas verder kijken.

MartijnVanZ (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Mijn seat ibiza reageert soms kort na het starten niet op het gaspedaal. Wanneer ik het pedaal diep intrap, reageert de auto ineens wel.
Dit gebeurt meestal 2 a 3 keer achter elkaar, alleen kort na het starten van de auto wanneer deze voor het eerst op de dag gebruikt wordt.
Na 2 a 3 keer diep intrappen, reageert de auto weer normaal op het gaspedaal.

Nu heb ik 3 weken geleden mijn gasklephuis gereinigd, maar niet de stekker losgehaald. Kort na het schoonmaken, reageerde de auto niet meer op het gaspedaal kort na het starten. Op internet had ik gelezen dat de gasklep niet opnieuw ingeleerd hoeft te worden na het schoonmaken, omdat de stekker ervan niet los geweest is. Daarna heb ik toch via VDCS-lite en de site van Gerrit Speek, mijn gasklephuis opnieuw ingeleerd. Het probleem is toen 2 weken weggebleven maar sinds een aantal dagen is het probleem weer terug.

Wat zou dit kunnen zijn? Toch mijn gasklephuis kapot?

MartijnVanZ (0), 8 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.