Seat Inca: Hall Sensor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik was aan het zoeken hoe het kan dat de remlichten van een Seat Inca blijven branden. Nu vind ik dat het ligt aan de Hall Sensor. Alleen waar zit deze? Kan iemand hier een duidelijke uitleg over geven?
Alvast extreem bedankt.

grizzler

Geplaatst door grizzler (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

aczn (0) PRO, 12 jaar geleden

een hallgever is een sensor op een benzine auto die doorgeeft aan je ecu/boordcomputer waneer er een ondsteking plaats moet vinden... dit is bij een diesel niet het geval

de link tussen een halgever en je remlichten is er niet....

check je remlicht schakellaar/kabelboom maar eens bij je rempedaal.....

en zit er een trekhaak op? zo ja controlleer je stekkerdoos dan maar eens
mvg evert

grizzler (0), 12 jaar geleden

Dit is een diesel. Als ik de rem schakelaars en alles los maak dan blijft alsnog de remlichten branden. Ik heb voor de zekerheid de trekhaak al afgesloten maar dit heeft ook geen resultaat gegeven. Moet ik anders de remlicht schakelaar toch vervangen? Is dit trouwens de witte of de blauwe? Er zitten 2 soorten schakelaas namelijk op het rempedaal.
Super bedankt trouwens voor je reactie.

aczn (0) PRO, 12 jaar geleden

het is mogelijk dat als de sensor onderbroken is dat de remlichten blijven branden dit is bij ieder merk verschillend.... en welke sensor het exact is kan ik zo niet zien maar die sensoren zijn zoiezo niet de duurste in aanschaf of eventueel voor de zekerheid even de sensoren doormeten met een multimeter.... succes

grizzler (0), 12 jaar geleden

Oke ik ga ze even doormeten en geef mijn bevindingen hier door. Als het niet de sensor of de kabelboom is wat kan het dan nog zijn? De vorige eigenaren hebben de zekering met draadjes omgeleid. Dit omdat je de auto moet starten met de rem in en dan halen ze de draadjes weer van mekaar zodat ze niet de hele tijd blijven branden. Enorm irritant natuurlijk.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zou het maar eens aansluiten zo het hoort, en als ze dan nog branden gericht gaan zoeken

grizzler (0), 12 jaar geleden

Ik heb de remlicht schakelaar vervangen. Deze was wel defect. Alleen blijven de remlichten nog steeds branden. Iemand een idee waar ik zoeken moet?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

verkeerd lampje gemonteerd in remlicht?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

branden ze altijd ook zonder dat je licht aanstaat, misschien een domme vraag maar zijn het wel de remlichten, toch niet de achtermistlampen
die branden

grizzler (0), 12 jaar geleden

Ze branden altijd. Ook zonder dat de lichten aan staan. En als ik de zekering van de remlichten eruit haal dan zijn ze uit. Als ik de lampen erbij aan doen dan heb ik dubbele lampen die branden. Ik heb de bedrading nagemeten en daar mankeert niks aan. Ik sta echt voor een raadsel.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

dus de oorzaak zit voor de zekering, je zou eigenlijk een schema moeten hebben, maar daar kan ik u niet aan helpen. misschien iemand anders

grizzler (0), 12 jaar geleden

Ik heb er een andere Seat Inca naast gezet maar ook dan kom ik er niet verder mee. Ik heb alles vanaf het begin tot het eind doorgemeten en alles schijnt goed te zijn. Enige wat ik nog tegenkwam was een blauwe schakelaar achtig iets. Deze zit op de rempedaal net boven de remschakelaar. Wat is dit voor ding en kan dit het probleem ook veroorzaken?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja is dat toch de remschakelaar niet, haal daar debedrading eens van los

grizzler (0), 12 jaar geleden

Nee dat is de witte die eronder zit. Als ik de bedrading van die blauwe los haal dan blijven de lampen nog steeds branden.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan kan ik u helaas van achter mijn pc u niet verder helpen
ik wacht een antwoord af

grizzler (0), 12 jaar geleden

Ik snap het. Toch bedankt voor het meedenken jan5047. Ik hoop echt dat er iemand is die mij hier verder mee op weg helpen kan.

grizzler (0), 12 jaar geleden

Alle bedrading nagemeten en lijkt goed te zijn. Kan het nut hebben hem uit te laten lezen? Oftewel kan het ook een computer storing zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.