Seat Arosa: Handremhoes verwijderen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Ik heb in mijn arosa een klein probleempje. Het is niet ernstig, maar wil het graag netjes oplossen. Het knopje van mijn handrem blijft soms hangen (net of de mechaniek blijft plakken door cola oid). Als ik de handrem ietwat hard naar beneden stoot (als hij blijft hangen) schiet het knopje wel weer los.

Nu wilde ik het even goed schoonmaken onder de handrem hoes, en de delen opnieuw invetten waar nodig. Ik krijg alleen met geen mogelijkheid de hoes van mijn handrem hendel af. De ovale kap heb ik zonder moeite kunnen verwijderen. Alleen in de hoes zit geen beweging. Ik heb wel opgemerkt dat er onder het knopje een sleuvje zit, maar ook als ik hier wat in ga pielen met een schroevendraaier, komt er geen beweging in.

Heeft iemand een manier om deze handremhoes te verwijderen zonder hem stuk te maken? Ik heb reeds het internet afgestruind naar mogelijke oplossingen. Tot op heden niets kunnen vinden, specifiek voor het eerste model arosa.

Bij voorbaat dank!

Groeten,
Sebastiaan

bmxtreem

Geplaatst door bmxtreem (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij toch in dat gleufje rommelen.....met een schroevendraaier of indrukken of juist lipje er vanaf trekken,voor zover ik weet is dat bij bijna alle v.a.g. wagens op die manier.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=ricky]Volgens mij toch in dat gleufje rommelen....[/quote]
Ja!! daar is Ricky goed in hoor......

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

mmmmm hahaha

Monteur33 (0) PRO, 13 jaar geleden

Handgreep omhoog en lipje onder de greep naar beneden lichten.
dan greep naar voren schuiven.

Succes ermee.

bmxtreem (0), 13 jaar geleden

Ga ik het op die manier morgen nog even proberen! Bedankt iig voor de snelle reactie.

Groeten,
Sebastiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.