Seat Ibiza: Herrie wanneer auto in zijn vrij staat.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 96KW/131PK ASZ

Best mensen,

Ik ben er al mee naar verschillende garages gereden en de een zegt weer wat anders dan de ander dus ik dacht ik probeer het hier.
Als ik mijn voet van de koppeling af houd dan hoor ik een geluid. Ik denk dat het tandwieltjes zijn. (Weet het niet zeker.)
Maar zodra ik koppeling intrap dan houd het geluid op. Wel heb ik het gevoel dat als ik laagtoerig rijd (tot 2000RPM) in zijn 1-2e versnelling dat ik het ook een klein beetje hoor. Ook gaat hij af en toe moeilijk in zijn versnelling. Als ik dan hard door duw gaat hij wel in zijn. Voor de rest 9/10x schakelt hij super soepel. Ook is het aangrijpingspunt van de koppeling ver naar achter (Dus naar mij toe) en kan ik moeilijk doseren. De auto heeft 260.000km gelopen en is gechipt bij JD Engineering naar 190PK. Ik weet alleen niet of dit al is vanaf 2004 of een stuk later.
De een verteld mij druklager. De ander massa vliegwiel, deze man vertelde mij ook dat als ik hier lang mee wachtte dat de versnellingsbak ook kapot zou gaan? Ikzelf zit te denken aan versnellingsbakolie controleren? Ik heb alleen geen idee hoe ik dat moet doen.
Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite!

Met vriendelijke groet,

Teun

TvR90

Geplaatst door TvR90 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Dat bedoel ik dus , ga naar een goede garage , want er moet toch door een beetje monteur wel te constateren zijn waar/wat dit geluid vandaan komt/veroorzaakt.
Voor alle mogelijke defecten , moet in iedergeval de bak er achter weg.
Ik vermoed dat de koppeling/vliegwiel het aan het begeven is.

ghostrider076 (0), 10 jaar geleden

lagers van de versnellingsbak. Is een kwaal bij seat. slechte versnellingsbakken.
ik heb er ook 1. ik heb er ook last van en hij kan er oud mee worden.
ik rij er ook mee door.

TvR90 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor jullie berichten. Heb hem bij de garage staan en de diagnose is massavliegwiel. Zal het over die lagers is aankaarten. Heb er nog niets aan gedaan.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Het 2 massavliegwiel is NIET het euvel. Het probleem zit hem in het lager in de schakelbak.

Gr. paul

TvR90 (0), 10 jaar geleden

Oké dankjewel! En daar kun je gewoon mee doorrijden of moet dat echt vervangen worden? En zoja is dat een groot kostenplaatje? Want heel af en toe wou die ook niet lekker in zijn versnelling. 9/10x wel super soepel maar af en toe moet je echt flink doorduwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.