Seat Leon 2001: inspuitpomp timping

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik ben bezig de koppakking te vervangen van mijn Leon tdi. Nu ben ik wat te enthousiast geweest. Ik heb e.e.a. gemerkt voordat ik de distributieriem loshaalde, ik had echter niet door dat er geen spie zit op de nokkenas waardoor ik deze dus niet hetzelfde terug kan zetten. Stom, stom, stom, ik had eerst moeten lezen. Nu heb ik als het goed is over een paar dagen de midlock nokkenas blokkertool binnen, ik heb echter niet de inspuitpomp geblokkeerd. Kan ik nu alsnog straffeloos de pomp & nokkenas blokkeren, en met de krukas in bdp de riem monteren ?

gr,
John

johnp1974

Geplaatst door johnp1974 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja hoor..............,zo gaat het ook in de fabriek.Let alleen op bij het verdraaien van nokkenas dat ie niet de zuigers raakt.

De dynamische pomptimming controleer je lopend met een testkast waarmee je pomp in basisstand zet.In bepaalde meetblokwaarde moet een bepaalde waarde komen te staan.Iets voor een dealer is,nadat je klaar bent met je klus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.