Seat Leon: Waterlekkage deuren

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik heb al een tijdje een probleem met mijn Leon. Er komt water bij de deuren binnen. Het probleem doet zich hoofdzakelijk voor bij de rechter voordeur. De beide achterdeuren hebben het ook, maar in mindere mate. De linker voordeur heeft er geen last van.

Als het geregend heeft, komt er een aardige hoeveelheid water in de ruimte tussen de dorpel en de deur. Het water wordt op de een of andere manier tegengehouden door de deur. Ik heb de onderste rubberafdichting inmiddels verwijderd, maar dat helpt niet. Het water blijft ook dan nog staan. Uiteindelijk komt er natuurlijk zoveel water in de auto dat het over de dorpel heengaat en de vloerbedekking nat wordt.

Ik wel al wat meer gelezen over dergelijke waterproblemen, maar het lek is nog niet boven zeg maar. Ik heb het deurpaneel opengemaakt en afgekit. Misschien moet ik dat nog een keer overnieuw doen. Verder heb ik inkepingen gemaakt in de onderste rubber om ervoor te zorgen dat het water makkelijker weg kan.

Ik wil niks uitsluiten, misschien komen er goede ideeen boven, en heb ik nog wat over het hoofd gezien. Het heeft in elk geval niets te maken met kabeldoorvoeringen of interieurfilters.

Ik kan er nog aan toevoegen dat ik erachter ben dat in de linkervoordeur een andere binnenpaneel zit als in de rechtervoordeur. Het lijkt erop dat het paneel in de linkerdeur vervangen is, misschien wel omdat die deur ook flink heeft staan lekken.

Het hele gedoe is overigens al een tijdje aan de gang want de auto ruikt niet echt fris. Vraag 2 is dan ook hoe ik straks die stank wegkrijg als de lekkage verholpen is.

Ik heb de auto nu 4 maanden en ik vraag me zolangzamerhand af of ik niet een kat in de zak heb gekocht. Wie heeft er goede tips?

Henk

HenkE

Geplaatst door HenkE (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

de lekkage langs de deuren is een bekend probleem.

en het fiet dat er een ander deurpaneel LV inzit komt waarschijnlijk omdat er eens een nieuw raammechanisme in is gekomen aan die kant.

de andere deuren moet je even afkitten (deurpanele verwijderen en dan de ijzeren plaat even lossen en dan vanaf halverwegen naar beneden toe afkitten langs de afdichtrand van je paneel (het ijzeren paneel! niet je bekledingspaneel!)

als je zorgt dat het goed vuilvrij en droog is zou je probleem verholpen moeten zijn na 1 keer.


suc6

controleer ook even de 3 afwateringsgaten onder aan je deur ()deze zitten tussen je deurrubbers.)

suc6

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Jij kit er dus ook tussen de plaat in.Lekker als je hem dus weer eens los moet maken.

Kit hem altijd gewoon langs de plaat heen en dan is ook dicht.Je kan hem dan gewoon lossnijden en de plaat demonteren.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ehm ja. baal er zelf ook altijd van als ik dat heb.
maar als je raammechanisme dan een keer stuk gaat hoef je ook niet voor zichtig te doen.je krijgt dan toch een nieuwe plaat.

kost wel ff wat meer moeite om hem los te krijgen :)

mvg

HenkE (0), 18 jaar geleden

Ik heb het deurpaneel al eens een keer dichtgekit. Kan zijn dat het niet goed is gegaan, maar ik denk niet dat dat het probleem is. Als je het afdichtrubber van raam weghaalt en je giet water echt in de deur, dan blijft de auto gewoon droog. Besproei je de auto vanaf de dakrand, dan wordt de auto wel nat van binnen.

Afwateringsgaten in de deur zijn gewoon open. Sterker nog, ik heb die hele strip eraf getrokken deze week in de hoop dat het water dan zeker wegstroomt. Niet dus.

Ik ga dit weekend nog maar eens even kijken wat er gebeurt als ik de deurbekleding eraf haal. Dan kan je beter zien waar het water vandaan komt. Moet je niet gewoon je deurrubber vervangen?

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

rechts voor kan het ook binnenkomen langs je interieurfilter.
daar zit een afdekkap overheen. als deze niet goed zit kan er water langs lopen.


suc6

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar als je alleen het slot moet vervangen dan zit je.Ook worden raammech. tegenwoordig los verkocht,dus zonder deurplaat.

Probeer het eens zonder de plaat los te maken en kit er gewoon langs.Met je vinger strijk de kit strak en hij is 9 van 10 totaal dicht.

Wat blijegeit zei betreft je interieurfilter is zeker een goeie aandachtpunt.Als de afdekkap niet goed gemon. zit dan loopt het water zo naar binnen.

Afdekkap zit rechtsonder de motorkap bij de raam afwatering (paravan noemen wij het).Hier zitten 2 plastic schroeven.Verwijder de kap en voel of de interieurfilter nat is als geregend hebt zoals vandaag bijvoorbeeld of je maakt hem zelf ff nat.

suc6

HenkE (0), 18 jaar geleden

Dank voor de reacties zover, maar zoals ik al zei heeft het niets met het interieurfilter te maken. Was wel open geweest, maar de afdekking zit goed. Bizar slecht ontworpen by the way.

Dit weekend geexperimenteerd met plakband. Eerst alleen om de naad tussen deur en dakrand af te plakken. Dat is dus het lek niet. Later de naad tussen glas en deur afgeplakt. Boosdoener gevonden. Toch wel. Verbaast me. Ha'k nie verwacht. Heb alleen geen kans meer gehad om het deurpaneel eraf te halen omdat bij de lunch de kaasschaaf over mijn duim i.p.v. de kaas ging. Even geduld hebben nog.

Wat mij alleen verbaast is dat het water niet weg kan en dat het op de dorpel blijft staan, ook al heb ik het rubber dat aan de deur zit weggehaald. Iemand daar een theorie over?

HenkE (0), 18 jaar geleden

Dit weekend met de watergieter geexperimenteerd. Ik had de deur wel afgekit, maar de originele afdichtingsband niet weggeghaald. En die band is poreus, dus daar komt het water uiteindelijk langs.

Hebben jullie die afdichtingsband weggehaald of hebben jullie de kit over de deur, afdichtingsband en deurpaneel aangebracht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.