Seat Leon: Onregelmatig stationair lopen en verzuipen bij warme start

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Mijn Leon 1.6 loopt af en toe onregelmatig stationair. Toerental begint eerst onregelmatig te worden en dat wordt steeds "wilder" (toerental tussen 300 en 1000) tot de motor afslaat. Op gas slaat de motor in elk geval af, op benzine blijft de motor meestal wel lopen. Garage heeft gasklephuis gereinigd en wat dingen afgesteld. Weet nu nog niet of het helemaal weg is, maar op gas gebeurt het nog wel, maar minder vaak. Wie heeft een idee?

Probleem 2, misschien wel gerelateerd. Bij een warmte start nadat de auto 5-10 minuten uit is geweest start de auto slecht. Alleen volgas starten helpt. Motor springt dan pruttelend aan met een heel laag toerental en de auto stinkt sterk naar benzine. Gebeurt zowel nadat als gas als op benzine is gereden. Vanavond gebeurde het in mindere mate zelfs na 4 uur parkeren in een parkeergarage. Wie heeft een idee?

Groeten,
Henk

HenkE

Geplaatst door HenkE (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

HenkE (0), 18 jaar geleden

Heeft nou niemand dit ooit meegemaakt?

HenkE (0), 18 jaar geleden

Vergeten te vermelden: afgelopen vrijdag weer gehad. Uiteindelijk na starten draait de auto met 1200 toeren. Als je lang wacht zakt het terug naar zijn normale toerental. Omdat ik geen tijd heb ben ik weer gaan rijden. Bij het optrekken bleek dat de auto aan het pingelen was. Dat is na een paar km verdwenen en loopt de auto verder weer normaal.

pascal8380 (0), 18 jaar geleden

probeer ook eens de koelwater temp. sensor !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.