Seat Leon: Koelvloeistof verdwijnt?

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v (akl)

Hallo,

Ik heb nu sinds een paar maanden een Seat Leon. Ik heb toen ik m net had gekocht het koelvloeistof reservoir bijgevuld omdat ie wat laag was, en nou was ik vandaag even onder de motorkap aan het kijken. En toen zag ik dat het koelvloeistof peil weer lager is geworden ( 3 cm lager dan eerst ). En ik zat met een vriend van mij even te kijken en we zagen wel dat er wel redelijk wat witte rook uit de uitlaat komt, toen was de motor nog wel koud, dus kan net zo goed condens zijn geweest. Ik weet wel dat als de motor warm is de rook grotendeels zoniet helemaal weggaat. Maar wel is er altijd een koelvloeistof lucht te ruiken bij de hele auto als ie warm is, dus ik denk misschien aan een lekkage in de motor ruimte ergens? Ik ga zondag even kijken naar lekkage's oid, wel weet ik dat toen ik de auto kocht de onderkant van de motor helemaal droog was en nergens lekte. Ik ga ook zondag kijken of ie bij de koude start direct begint met roken. Als dat zo is moet ik dan denken aan een koppakking of kan t dus ook nog een lekkage zijn?

Mvg,

Mees

Meesz0r

Geplaatst door Meesz0r (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou omdat je het ruikt onder de motorkap zal ik toch eerst goed op lekkage controleren vooral bij de aansluiting op de cilinderkop en de waterpomp.
het mooiste is als je het systeem onderdruk kan zetten.
komt er dan nergens iets tevoorschijn dan zou ik de koppakking laten testen.

groetjes jan.

Meesz0r (0), 12 jaar geleden

Ah owke, dan ga ik dat eerst even doen. Ik heb niet het gereedschap om het systeem onder druk te zetten, hoeveel druk mag ik er op zetten zou ik een manier vinden om het te doen?

Mvg,

Mees

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou wij zetten er twee bar op maar als je geen druk tester hebt dab gewoon laten draaien dan komt er ook druk op en dan af zetten en controleren.
je hebt g12 koelvloeistof erin zitten en als dat ergens lekt moet je zo ook sporen kunnen zien hoor.

groetjes jan.

Meesz0r (0), 12 jaar geleden

Hallo!

Ik heb vandaag even gekeken naar t probleem, en zag dat de radiateur verrot is, in het hoekje links onder. Deze moet dus vervangen worden. Moet ik hiervoor een aftermarket radiateur kopen van Nissens oid? Of is dat rotzooi en moet ik kijken voor n originele vw radiateur?

Mvg

Mees

Ps.
Hier even de foto van het lek:

http://img96.imageshack.us/img96/2126/im...

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou ik zou gewoon naar de goedkoopste kijken ik gebruik alleen origneel als het niet anders kan soms is het zelfs het zelfde.

groetjes jan.

Meesz0r (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de radiateur van het weekend eindelijk vervangen, het werd gewoon een Nissens radiateur. De oude was op meer plekken lek dan alleen dat hoekje, dus ik was zeker niet te vroeg met vervangen van de radiateur. Ook heb ik de thermostaat vervangen die achter de dynamo zat. Maar dit bleek nog knap lastig, want hij bleef lekken. Uiteindelijk heeft vloeibare pakking de dag gered en is alles helemaal in orde!
Nog bedankt voor Uw hulp jan T

Mvg,

Mees

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dan nu maar weer fijn er mee de weg op.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.