Seat Leon 2009: Kofferverlichting interieur werkt niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

De kofferverlichting (interieurverlichting) werkt niet.
Bij het uitmeten op de lamphouder heb ik bij open koffer 12 volt & massa. Bij gesloten koffer veranderd de massa naar 12 volt. Er zit op de lamphouder een soort spanning diode op. Enig idee wat hier het probleem kan zijn?
Alvast bedankt.

andy398

Geplaatst door andy398 PRO , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

Jesse94, 1 jaar geleden

Ik hoop dat ik de juiste schemas heb hier, er komt een rood witte plus draad. deze komt direct van de schakelaar. de bruine draad gaat direct naar massa. waar meet je wat? ;)

andy398 PRO, 1 jaar geleden

Kleuren bedrading is correct. Momenteel heb ik de wagen niet bij mij staan. Ik dacht als ik rechtstreeks op de aansluitfiche meet (houder afgekoppeld) & koffer open ik idd op de rood-witte draad 12 volt meet & op de bruine massa. Bij het aansluiten van de houder nog steeds zelfde meting, uitgezonderd als ik de koffer dicht doe meet ik dan 12 volt op de massa draad & op de rood-witte draad is er een spanningsval ( dacht ongeveer 3 volt)
Ik vermoed iets met de houder.

Jesse94, 1 jaar geleden

het is vrijwel onmogelijk dat de massa naar 12 volt gaat en de plus van 12 naar 3 volt gaat,je zou met een testlamp en voltmeter de massa en plus kunnen meten. probeer anders met een testlamp of de schakelaar werkt en of je weerstand hebt over je schakelaar.

andy398 PRO, 1 jaar geleden

Bij het uitmeten met voltmeter, verschillende keren. Kon het zelf moeilijk geloven kwam ik steeds uit op hetzelfde resultant. Ik ga je advies met testlamp en weerstand over schakelaar eens uitmeten.
Kan je eventueel het schema eens doorsturen?
Alvast bedankt.

Jesse94, 1 jaar geleden

Het is niet meer dan een geschakelde plus en een massa, als de massa werkt kan je die met rust laten. meet weerstand van de rood witte draad naar massa, die zou oneindig moeten zijn i.v.m de schakelaar. als je de schakelaar in hebt dan krijg je 12 volt op dezelfde draad.

.
check

Beste antwoord, geplaatst door andy398 PRO, 1 jaar geleden

Het was een slecht contact aan de aansluitfiche.
Probleem opgelost.
Bedankt 👌

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.